home home
home home
Home

De Nationale Opera

De Nationale Opera creëert en voert muziekdramatische kunst op en legt daarbij de focus op kwaliteit, diversiteit en innovatie. Dit uit zich in een nieuwe benadering van operaklassiekers, het herontdekken van zelden gespeeld repertoire en het creëren van nieuwe opera’s. Laat u inspireren, we heten u van harte welkom in ons theater.

Achter de schermen

Van decors tot kostuums en van special effects tot pruiken; vrijwel alles wordt in eigen ateliers geproduceerd. Bekijk hier video's van een aantal ateliers.

Zaterdag 30 mei opent Nationale Opera & Ballet zijn deuren. Van klein tot groot, iedereen is welkom tijdens het Open Huis. Toegang is gratis.
De decorstukken worden in het eigen atelier in Amsterdam-Zuidoost gemaakt. Er zijn afzonderlijke ateliers voor hout, metaal en schilderen.
Bekijk waar onze specialisten de bijzondere operakostuums vervaardigen.
Van stoffen verven, bloedvlekken maken tot mooie nieuwe kostuums oud laten lijken, het gebeurt allemaal in de ververij.
Bijzonder aan Nationale Opera & Ballet is de combinatie van vakmanschap op het gebied van de meest geavanceerde techniek en die van de 'oude' ambachten zoals schoenmakers.
Alles wordt hier met de hand gemaakt.

Artistieke Staf

De Nationale Opera is het grootste operagezelschap van Nederland. Hier vindt u een overzicht van de artistieke staf.

Koor

Een groot aandeel van het internationale succes van De Nationale Opera wordt geleverd door het Koor van De Nationale Opera, dat zestig leden telt. Wij stellen ze graag aan u voor.