Goud!

Een slagwerker en een zangeres spelen en zingen het sprookje over de tovervis die ál je wensen vervult. Aanstekelijk muziektheater voor kinderen, over veel verlangen, alles krijgen en tóch niet genoeg hebben.

Jacob woont met zijn vader en zijn moeder bij de zee, in een kuil onder een oude boom. Op een dag vangt hij een heel bijzondere vis. Het beestje kijkt hem met zwarte oogjes aan en smeekt: ‘Gooi mij terug en laat me leven, wat je wenst zal ik je geven!’

Jacobs ouders weten wel wat ze moeten vragen. Een warme deken voor de nacht. Een echt bed. Een huisje. Ze krijgen alles wat ze wensen, maar echt gelukkig zijn ze niet. Keer op keer moet Jacob terug naar zee met nieuwe wensen. Maar ziet de vis er nou elke keer een beetje zwakker uit? En waarom begint de zee steeds wilder te kolken?

Veilig met de bus naar het theater

De Nationale Opera speelt in het schooljaar 2020-2021 een reeks speciale schoolmatinees van deze aanstekelijke jeugdvoorstelling. Uiteraard letten we daarbij scherp op de veiligheid en volgen we steeds de geldende covid-19-richtlijnen. Om zoveel mogelijk leerlingen in staat te stellen onze voorstellingen te bezoeken, is gratis busvervoer mogelijk. Lees daarover meer op deze pagina.

Algemene informatie

Muziek: Leonard Evers

Libretto: Flora Verbrugge 

Regie: Kenza Koutchoukali

Coproductie met Opera Zuid

Wanneer: 27, 29 oktober, 3, 5 november 2020; alle dagen om 10.00 en 13.00

Waar: Amsterdam, exacte locatie wordt nog bekend gemaakt

Duur: circa 50 minuten

Kosten: € 4,- per leerling, inclusief lesmateriaal, workshop en voorstelling
Geschikt voor: groep 3 & 4

Inschrijven