Dutch National Ballet presents

Live hans van manen

Tickets sold

Legendarisch ballet van de grootmeester

Duration 0:30

Breaks 0

Tot onze grote spijt zijn wij genoodzaakt om de voorstelling van 29 september af te gelasten ten gevolge van de maatregelen van de Rijksoverheid tegen de verspreiding van het Coronavirus. Lees hier de meest actuele informatie: operaballet.nl/corona-update

 

 

 

Slechts 6 keer te zien

Van de meer dan 125 balletten die Hans van Manen tot nu toe creëerde, is Live zonder twijfel het meest legendarische. Van Manen maakte het in 1979 en sindsdien heeft de choreografie voor een danseres en een cameraman, met aan het einde ook een danser, tienduizenden mensen geroerd. Een iconisch ballet dat  door het gebruik van live videobeelden bijna wel over deze tijd lijkt te gaan.

 

Veilig bezoek
Aan uw veiligheid is gedacht, onder meer door onze bezoekers en medewerkers voldoende ruimte te geven voor het houden van de verplichte 1.5 m afstand, in de zaal en in de foyer.

Kijk hier voor meer informatie:
VEILIG BEZOEK

Studio: Live - Hans van Manen - Maia Makhateli en Artur Shesterikov ©Altin Kaftira
Studio: Live - Hans van Manen - Maia Makhateli en Artur Shesterikov
Studio: Live - Hans van Manen - - Maia Makhateli en Artur Shesterikov
Live - Hans van Manen
Live - Hans van Manen
Live - Hans van Manen

Live camera | Live optreden
Uniek aan dit werk van Hans van Manen is het gebruik van live camerabeeld in combinatie met live-optreden. Hoe kijk je? Wat zie je? Alle mogelijkheden van de camera worden daarbij benut. Meer dan 40 jaar na dato is deze vorm van ‘livestreamen’ relevanter en actueler dan ooit.

Special
Live was voor het laatst in Nationale Opera & Ballet te zien in seizoen 2015-2016 tijdens het programma Hans van Manen Live. Dit seizoen is Live slechts 6 keer te zien. 

  Tue 22 Sep Live - de Volkskrant

  Ballerina Maia Makhateli verleidt de op haar huid zittende camera met schalkse blik in Live. ... . De grote zaal oogt kaal met de verspreid zittende toeschouwers. Toch vlamt het vermiljoen van de traploper en het lege pluche fraai op met het vuurrood van haar korte balletjurkje. Makhateli maakt er een helder vrouwenportret van, minder mysterieus dan het origineel.

  Tue 15 Sep Theaterkrant **** Hans van Manen Live 2015

  Geraffineerd spel van timing, muzikaliteit en inzicht. Live: Het blijft een ijzersterk stuk.

  Tue 15 Sep Trouw **** Hans van Manen Live 2015

  Live: Het gebruik van video is meer regel dan uitzondering in de hedendaagse danspraktijk, maar met zo’n fantastische sensitiviteit gebracht als in het destijds baanbrekende ‘Live’ zie je het nooit.

  Mon 07 Sep De Volkskrant - LIVE

  'Een zeldzame, ontroerende schoonheidservaring (...). Een van de indrukwekkendste gebeurtenissen in de Nederlandse theatergeschiedenis.'

Hans van Manen

Vaste choreograaf

Hans van Manen heeft het moderne ballet - als een combinatie van academische ballettechniek met moderne dans en bewegingstechnieken - bij een groot publiek populair weten te maken.

CREDITS

LIVE

Choreografie
Hans van Manen
Muziek
Franz Liszt:
Sospiri (1879)
Bagatelle sans tonalité (1885)
Wiegenlied (1880)
Vier kleine Klavierstücke (1865)
Abschied (1885)
Piano
Olga Khoziainova
Kostuumontwerp
Keso Dekker
Lichtontwerp
Jan Hofstra
Balletmeesters
Rachel Beaujean
Camera
Mathieu Gremillet, Henk van Dijk

Tot 2021 geen fysieke INLEIDINGEN

Tot en met december 2020 zullen er in verband met de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, waaronder de 1,5 m richtlijn, geen fysieke inleidingen gegeven kunnen worden. Over mogelijke digitale inleidingen of podcasts houden we u via onze social media kanalen, onze nieuwsbrief en de website op de hoogte.

Mede mogelijk gemaakt door

 

Hoofdsponsor Junior Company