Magazine "En wat kan er wél": podcastserie over muziektheater in tijden van corona
  1. Magazine
  2. "En wat kan er wél": podcastserie over muziektheater in tijden van corona
  • 20 Jul 2020
  • Luistertijd: 12 minuten

"En wat kan er wél": podcastserie over muziektheater in tijden van corona

Door corona stond plotseling het nieuwe seizoen van De Nationale Opera op losse schroeven. De geplande nieuwe grote operaproductie, Mefistofele van Arrigo Boito, kon niet doorgaan. Maar wat dan wel? In deze podcast volgt radiomaker Botte Jellema het jonge artistieke team dat gevraagd werd een vervangende muziektheaterproductie te maken. Binnen de richtlijnen van het RIVM en onder grote tijdsdruk, werken muzikaal leider Manoj Kamps en regisseur Lisenka Heijboer Castañon aan de voorstelling die het nieuwe operaseizoen opent.

Aflevering 1

In de eerste aflevering van deze podcast maken we kennis met muzikaal leider Manoj Kamps en regisseur Lisenka Heijboer Castañon. Deze jonge makers kregen door de coronacrisis een uitzonderlijke kans: de openingsvoorstelling van het nieuwe seizoen van De Nationale Opera verzorgen.

Aflevering 2

In deze tweede aflevering buigt het team zich over de decorstukken en kostuums. Ook komen het feminisme van Lisenka en de queerness van Manoj aan de orde, en de manier waarop dit de voorstelling beïnvloedt. 

Aflevering 3

In deze aflevering vertelt muzikaal leider Manoj Kamps over de muziek van FAUST [working title] en de manier waarop de vele verschillende componisten en arrangeurs te werk zijn gegaan.