Het Nationale Ballet presenteert

De kleine grote kist (4+) junior company

Deze productie was te zien in oktober 2018

Betoverend dansavontuur voor kinderen van 4 tot 6 jaar

Tijdsduur 0:45

Pauzes 0

De kleine grote kist, een dansvoorstelling voor kinderen van 4 tot 6 jaar, biedt een ideale kennismaking met klassiek en hedendaags ballet.

In De kleine grote kist maken kinderen kennis met een wonderlijke kist op zolder en worden ze meegevoerd in een betoverend dansavontuur. Wat gebeurt er als een boek zo spannend is dat het verhaal werkelijkheid lijkt? En wat gebeurt er als de kist ineens gaat bewegen? De kleine grote kist biedt een ideale kennismaking met klassiek en hedendaags ballet.

Het verhaal van de kleine grote kist

Op een zolder zit een meisje alleen. Ze verveelt zich. Ze leunt tegen een grote kist. Dan hoort ze opeens rare geluiden. Uit de kist komen twee fantasievriendjes gesprongen. Ze bedenken een plan. Waar kun je spelen? Waar kun je dansen? Waar kun je alles zijn wat je wilt zijn? Ze gaan met elkaar iets heel groots maken. Ze maken een...

De kleine grote kist is de eerste kindervoorstelling van Het Nationale Ballet, een choreografie van Ernst Meisner. In 2010 ging De kleine grote kist met veel succes in première. De voorstelling wordt gedanst door twee danseressen en een danser van de Junior Company.

Choreografie
Ernst Meisner
Muziek
Alastair Broadley

 

Locatie

De kleine grote kist is in de Odeonzaal in Nationale Opera & Ballet. De ingang bevindt zich tussen de even en oneven garderobes van het theater. De Odeonzaal is bereikbaar via trap of lift.

 

Kleurplaatactie

Ben jij een echte balletfan? Doe dan mee met de kleurplaatactie! Het is heel simpel. Download de kleurplaat, print hem uit en kleur hem met jouw allermooiste kleurtjes in. Lever je kleurplaat na afloop van de voorstelling in bij een van onze theatermedewerkers en ontvang een echte De kleine grote kist poster.

Kleurplaat