Het Nationale Ballet presenteert

Grimm Junior Company en ISH

Koop kaarten

BALLET EN HIPHOP IN EEN SPROOKJESAVONTUUR

De Assepoester in GRIMM heeft sneakers aan en alle personages uit de bekende sprookjes hebben wel een gekke twist meegekregen. Bepaald niet zoetsappig dus maar een eigentijds verhaal waarin ballet- en hiphopdansers elkaar tot grote hoogte opzwepen.

‘Lang en gelukkig’ wordt er gedanst in GRIMM, de productie die na het enorme succes van de premièrevoorstellingen op tournee door het land gaat. Ernst Meisner en Marco Gerris hebben de wederwaardigheden van Sneeuwwitje, Assepoester, Doornroosje en Rapunzel aan elkaar gelast in een avontuurlijk verhaal.

Grimm-parade van sprookjesfiguren

Twee jongens belanden in een fantasiewereld, waar ze achtereenvolgens Roodkapje en de wolf, de zeven dwergen, Rapunzel, Sneeuwwitje, de heks, Assepoester en andere sprookjesfiguren ontmoeten. Ze raken verwikkeld in spannende avonturen waarbij de bekende sprookjesverhalen elkaar ontmoeten in een geestige parade van sprookjesfiguren. Liefde, jaloezie, vriendschap, machtswellust, intriges en de strijd tussen goed en kwaad spelen, zoals in alle sprookjes, een grote rol.

Ballet meets hiphop

De choreografie is gemaakt door Ernst Meisner (artistiek coördinator van de Junior Company) en Marco Gerris (artistiek leider ISH). Samen maakten ze in 2015 de eerste coproductie van de Junior Company en ISH: Narnia. Na het grote succes van Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast is GRIMM opnieuw een spannende samenwerking van de Junior Company met ISH Dance Collective. Balletdansers en hiphoppers dansen samen een nieuwe, eigen dansstijl, waarbij ze elkaar uitdagen en verrassen.

 

Magische wereld in muziek

De muziek voor GRIMM is op maat gecomponeerd door de Britse componist en geluidskunstenaar Scanner (Robin Rimbaud). “Het grootste deel van de muziek is elektronisch. Soms manipuleer ik de geluiden in de soundtrack, door ze bijvoorbeeld te vertragen, om zo een magische wereld te creëren.”

Choreografie en regie Ernst Meisner en Marco Gerris
Muziek Scanner
Video en decorontwerp Aitor Biedma
Kostuumontwerp Studio RUIM, René van der Leest, Sigrid van Kleef
Lichtontwerp Mike den Ottolander

INLEIDINGEN

Drie kwartier voor aanvang van elke voorstelling vindt in Nationale Opera & Ballet een inleiding plaats. Deskundigen op het gebied van opera, ballet en dans geven achtergrondinformatie en vertellen interessante
details die uw theaterbezoek kunnen verdiepen. De inleidingen zijn in het Nederlands en zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig plaatsbewijs. Ze vinden plaats op het 2e balkon. De inleidingen zijn ook vooraf of nadien thuis te beluisteren op deze website.

Tijd: 45 minuten voor aanvang van iedere voorstelling
Plaats: 2e balkon

    do 31 jan Trouw, 2018

    GRIMM is zonder twijfel de fantasierijkste dansvoorstelling van dit theaterseizoen. (…) Nieuwsgierig hoe vier hiphopdwergen de beroemde pas de quattre uit Zwanenmeer dansen? Grijp je kans!’

Fondsen

 

                              

 

Hoofdsponsor Junior Company