Het Nationale Ballet presenteert

De kleine grote kist Junior Company

Voorstelling voorbij

in de herfstvakantie - locatie: Odeonzaal in Nationale Opera & Ballet

DANSVOORSTELLING VOOR KLEUTERS (4-6 JAAR)

Tijdsduur 0:45

Pauzes 0

In De kleine grote kist maken kinderen kennis met een wonderlijke kist op zolder en worden ze meegevoerd in een betoverend dansavontuur.

Wat gebeurt er als een verhaal zo werkelijk lijkt dat het bijna gaat leven. Wat gebeurt er met die kist, beweegt die nu ...?

De kleine grote kist is de eerste kindervoorstelling van Het Nationale Ballet, een choreografie van Ernst Meisner. In 2010 ging De kleine grote kist met veel succes in première. De voorstelling wordt gedanst door twee danseressen en een danser van de Junior Company, het jongerengezelschap van Het Nationale Ballet.

De muziek is speciaal voor deze productie gecomponeerd door de Brit Alastair Broadley, maar bestaat ook uit bekende thema’s van klassiekers als The Sleeping Beauty en Het Zwanenmeer. Het decor- en kostuumontwerp is van Karoline Young-Weber, het lichtontwerp is van Wijnand van der Horst.

Bekijk de trailer!

Verhaal

Op een zolder zit een meisje alleen. Ze verveelt zich. Ze leunt tegen een grote kist. Dan hoort ze opeens rare geluiden. Uit de kist komen twee fantasievriendjes gesprongen. Ze bedenken een plan. Waar kun je spelen? Waar kun je dansen? Waar kun je alles zijn wat je wilt zijn? Ze gaan met elkaar iets heel groots maken. Ze maken een … . Al springend en dansend beleven ze grootse avonturen.

Ernst Meisner

Choreograaf en artistiek coördinator Junior Company

Ernst Meisner is choreograaf en sinds 2013 ook artistiek coördinator van de Junior Company van Het Nationale Ballet. Hij danste bij The Royal Ballet en bij Het Nationale Ballet.

 

Choreografie Ernst Meisner
Muziek Alastair Broadley

 

Kijk hier voor meer informatie over Junior Company:

Junior Company

 

    vr 04 apr Trouw, 18 mei 2011

    ‘De kleine grote kist voldoet aan alle eisen van “mijn eerste echte balletvoorstelling."

Fondsen

 

                              

 

Hoofdsponsor Junior Company