home

Het Nationale Ballet

Het Nationale Ballet ontwikkelt, produceert en toont ballet op internationaal topniveau. Het Nationale Ballet wil op die manier een groot en eigentijds publiek in contact brengen met en in vervoering laten raken door de schoonheid van de kunstvorm. Laat u inspireren, we heten u van harte welkom in ons theater.

Achter de schermen

Neem met deze video's een kijkje achter de schermen van Het Nationale Ballet.

Kijk mee achter de schermen bij Romeo en Julia
Achter de schermen bij Best of Balanchine III - Ballet Imperial
Kijk mee achter de schermen bij Requiem
Kijk mee achter de schermen bij Unboxing Ballet
Kijk mee achter de schermen bij La Dame aux Camelias
Kijk mee achter de schermen bij de Kleine grote kist

Artistieke & Muzikale staf

Een overzicht van de artistieke en muzikale staf van Het Nationale Ballet

Gezelschap & Dansers

Het Nationale Ballet heeft zich in de afgelopen vijftig jaar ontwikkeld tot een toonaangevend balletgezelschap met een uniek en breed repertoire, een traditie in vernieuwing en met zo'n 80 dansers die uit de hele wereld afkomstig zijn. Het gezelschap neemt een vooraanstaande plaats in binnen het Nederlandse culturele leven en daarbuiten.

Een rijke geschiedenis

Volledige geschiedenis
2017

Rachel Beaujean benoemd tot adjunct artistiek directeur

Per 1 september is Rachel Beaujean benoemd door de directie tot adjunct artistiek directeur. Daarnaast is ze tijdens het Gala van Het Nationale Ballet benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg reikte haar de onderscheiding uit.

2014

Nationale Opera & Ballet

Vanaf 17 februari fuseren Het Nationale Ballet, De Nederlandse Opera en Het Muziektheater Amsterdam. De naam Het Nationale Ballet blijft bestaan, De Nederlandse Opera wordt De Nationale Opera en het theater krijgt de naam Nationale Opera & Ballet.