Junior Company in de OBA

Op 7 februari organiseert de OBA een bijzondere preview voor de tournee van de Junior Company Juniors go Dutch. De Junior Company is het jongerengezelschap van Het Nationale Ballet en heeft inmiddels al veel grote dansers voor Het Nationale Ballet voortgebracht, zoals bijvoorbeeld Michaela de Prince, die ooit bij de junioren begon.

Onder leiding van presentatrice Chazia Mourali worden twee ex-dansers van de Junior Company geïnterviewd over hun carrière. Daarnaast wordt er vooruitgeblikt op de tournee met het stuk Blink, door choreograaf Juanjo Arqués. Dit werk werd in 2015 speciaal voor de Junior Company gecreëerd. Het werd zeer enthousiast ontvangen en gaat over jeugd, energie en de snelheid van de technologische wereld. Daarnaast is de jonge, aanstormende choreografe Wubkje Kuindersma deze avond aanwezig, zij zal een openbare repetitie geven met twee dansers voor haar wereldpremière MÅNGATA. Kuindersma is als danseres actief geweest bij verschillende gezelschappen en projecten. In 2009 maakte zij haar eerste choreografie, Aquasomnia, waarvoor ze direct een award won voor ‘originality of movement vocabulary and outstanding movement quality’ tijdens de Choreography Competition in Keulen.

Het optreden vindt plaats in de Openbare Bibliotheek Amsterdam aan de Oosterdokskade, in het OBA theater. Kaarten kosten € 10 (€ 5 met OBA-pas) en kunnen besteld worden via de OBA-website:
bestellen

 

OBA & Junior Company: Het verhaal van de dans

Tijdens de voorjaarsvakantie staat Het Nationale Ballet op verschillende OBA-locaties in de stad. Kom met je vrienden of familie naar de OBA bij jou in de buurt en ervaar de schoonheid van ballet, ontmoet een balletdanser en leer meer over de geschiedenis van dans!

Ernst Meisner, artistiek leider van de Junior Company en choreograaf, komt samen met drie dansers naar de OBA-locaties. Ernst laat je samen met de dansers zien hoe het er bij Het Nationale Ballet aan toegaat. Zo krijg je van dichtbij te zien hoe de dansers dagelijks balletles krijgen en zie je twee korte voorstellingen: het duet Embers en Ballet 101, waarin op humoristische maar informatieve wijze de verschillende balletposities belicht worden. Een unieke mogelijkheid om van dichtbij meer te leren over het verhaal van de dans. Mis het niet!

Kijk op de website van de OBA voor data en locaties:
website OBA