Het Nationale Ballet presenteert

de kleine grote kist

Deze voorstelling was te zien in seizoen 2010 / 2011

Op een mysterieuze zolder staat een kist, een kleine grote kist met een verrassende inhoud! Wil jij weten wat er in zit? Voor kinder van 4 jaar en ouder(s). Maximaal 2 volwassenen / begeleiders per kind.

In het kort

In de kleine grote kist
Zit het spul dat niemand mist
Zitten lang vergeten dromen die...
Niet meer zijn uitgekomen wie...
Niet weg is is gezien!
Kijk je mee? Jij ziet misschien
Wat ik niet zie................

Muziek

Alastair Broadley

    ma 20 jan De Volkskrant

    Weinig origineel concept met vleugje slapstick. De ritmische muziek op xylofoon en piano stuwt de voorstelling van scène naar scène en gaat naadloos over in beroemde balletcomposities. Het is een eenvoudig en bekend concept voor een kindervoorstelling: meisje of jongen stuit tijdens het scharrelen op zolder op een dekenkist met verkleedkleren / poppen / foto’s / relikwieën en blaast daarmee een oude wereld nieuw leven in.

    ma 20 jan Trouw

    Ballet voor kinderen is beetje cliché, maar wel betoverend. Het Nationale Ballet danst voor het eerst in zijn geschiedenis een voorstelling voor de allerkleinsten. De kleine grote kist voldoet aan alle eisen van ‘mijn eerste echte balletvoorstelling’. Met een mooie ballerina op spitzen in de hoofdrol, haar twee dansende vriendjes in kleurige kostuums en een vrolijk verhaal. Het ballet is een beetje cliché, maar daar zitten de kinderen niet mee: voor hen is het betoverend.