Nationale Opera & Ballet is open

Welkom terug

Het zindert in onze repetitieruimtes. Nationale Opera & Ballet gaat in september weer open! Dat doen we met een alternatieve programmering voor opera en ballet. Met veel ruimte voor nieuwe creaties van veelbelovend talent. Aan veiligheid wordt gedacht: we hebben verschillende maatregelen getroffen om de 1,5 meter afstand te waarborgen.

Veilig bezoek

FAUST [WORKING TITLE]

De Nationale Opera

Een jong artistiek team neemt Goethe’s Faust als vertrekpunt voor een nieuwe grootschalige muziektheaterproductie. Met koor, orkest, solisten en een grote rijkdom aan muziek, van klassiek tot minder bekend repertoire. De jonge Nederlandse talenten Manoj Kamps (muzikale leiding) en Lisenka Heijboer Castañon (regie) maken met FAUST [working title] hun debuut bij De Nationale Opera.

DATA & PRIJZEN

5 - 24 september 2020
€ 33 - 58

Meer informatie

Dancing apart together

Het Nationale Ballet

Met veel nieuwe creaties van jonge makers en werk van topchoreografen als Hans van Manen en David Dawson, is deze seizoensopener een unieke collage. Ontstaan vanuit beperkingen, maar ook vanuit nieuwe mogelijkheden in de huidige samenleving, ervaar je in Dancing Apart Together de rijke en pure eenvoud van het ballet van vandaag.

DATA & PRIJZEN

17 - 29 september 2020
€ 15 - 48

Meer informatie

Hans van Manen - Live

Het Nationale Ballet

Live is een van de meest legendarische balletten van Hans van Manen. Hij maakte het in 1979 en sindsdien heeft de choreografie voor één danseres, danser en een cameraman tienduizenden mensen geroerd. Een iconisch ballet dat door het gebruik van live videobeelden over deze tijd lijkt te gaan. Deze special is slechts vijf keer te zien.

DATA & PRIJZEN

17 - 29 september 2020
€ 15 - 28

Meer informatie

Ritratto

De Nationale Opera

Willem Jeths’ opera over de extravagante Italiaanse kunstmuze en -mecenas Luisa Casati beleeft haar offline wereldpremière. De videoregistratie van deze nieuwe opera was online een groot succes tijdens de lockdown. Nu is daar eindelijk de première voor een live publiek. De regie is van Marcel Sijm, met kostuums van couturier Jan Taminiau.

DATA & PRIJZEN

7 - 18 oktober 2020
€ 23 - 63

Meer informatie

KRIEBEL (2+)

De Nationale Opera

Kriebel is een muziektheatervoorstelling voor onze allerkleinste bezoekers. Deze creatie van componist Leonard Evers, een coproductie met Oorkaan, laat hen op speelse wijze kennismaken met muziek en theater.

DATA & PRIJZEN

10 - 18 oktober 2020
€ 10 - 12,50

Meer informatie

BACK TO BALLET - CLASSIC

Het Nationale Ballet

Back to Ballet – the classic edition brengt ons in deze roerige tijd terug naar de kern van het klassieke ballet, waarin de dansers de vaste grond onder hun voeten hervinden. In tijdloze en meeslepende balletten met hartveroverende hoofdrollen, waaronder Le Corsaire, Het Zwanenmeer en Paquita, kunnen onze solisten weer volop schitteren!

DATA & PRIJZEN

13 oktober - 11 november 2020
€ 15 - 48

Meer informatie

GOUD! (4+)

De Nationale Opera

Een slagwerker en een zangeres spelen en zingen het sprookje over de tovervis die ál je wensen vervult. Goud! van componist Leonard Evers is aanstekelijk muziektheater voor de hele familie, over veel verlangen, alles krijgen en tóch niet genoeg hebben.

DATA & PRIJZEN

19 oktober - 8 november 2020
€ 10 - 12,50

Meer informatie

BACK TO BALLET - CONTEMPORARY

Het Nationale Ballet

In Back to Ballet – the contemporary edition spat de veerkracht van het podium. Op het programma: de wereldpremière van MANOEUVRE, een gloednieuw ballet van Young Creative Associate Juanjo Arqués, en het intrigerende ballet Pas/Parts 2018 van de grensverleggende choreograaf William Forsythe.

DATA & PRIJZEN

21 oktober - 15 november 2020
€ 15 - 48

Meer informatie

OFFSPRING

De Nationale Opera

Nieuwe makers en artiesten, gegroeid uit de stal van het Opera Forward Festival, krijgen de expertise en middelen van DNO ter beschikking om in eigenzinnige voorstellingen te reflecteren op onze tijd en de opera. Het vertrekpunt wordt gevormd door de grote operatitels die niet te zien zijn op het toneel zoals gepland. De makers gaan niet alleen in dialoog met de operakunst, maar ook met de stad Amsterdam en haar diverse bewoners. Een experiment waarin we een glimp kunnen opvangen van de toekomst van de opera.

Let op

Kaarten voor de operavoorstelling Le nozze di Figaro gaan vanaf 12 oktober in de verkoop:

Le nozze di Figaro

Aida en Notenkraker & Muizenkoning gaan op een later moment in de verkoop.