Opera Forward Festival 2021

Tijdens Opera Forward van 18 t/m 21 maart ontdek je wat opera óók kan zijn. Met werk van gevestigde artiesten en een nieuwe generatie makers, muzikale optredens en talks prikkelt OFF je hoofd en je hart. In 2021 beleef je OFF volledig online. Het centrale thema van deze editie is ‘Where do we go from here?’

Op de hoogte blijven van al het OFF-nieuws? 

Opera Forward Festival 2021 Trailer

Weill: The Seven Deadly Sins

OFF Night #1

LIVE ONLINE FILMERVARING | Stersopraan Eva-Maria Westbroek en actrice Anna Drijver belichamen twee kanten van een jonge vrouw die de wereld in trekt en onderweg de zeven doodzonden tegenkomt.

Lees meer

Upload - preview

OFF Night #3

UNIEKE PREVIEW | Michel van der Aa's nieuwste opera onderzoekt wat het betekent om mens te zijn in een digitale wereld. OFF presenteert een unieke preview van deze opera, die later dit voorjaar zijn filmische online wereldpremière beleeft.

Lees meer

Een lied voor de maan

OFF Day

FAMILIE-OPERA IN ONLINE WERELDPREMIÈRE | Wat doe je als de maan verdrietig is? Een lied voor haar zingen natuurlijk! 

Lees meer

OFF Nights

Donderdag 18 maart | Mens/emotie/zonde
Live opening: Kurt Weill: The Seven Deadly Sins
Hoogmoed, hebzucht, wellust, jaloezie, vraatzucht, woede en luiheid. De eerste OFF Night staat in het teken van de hoofdzonden. Daarnaast reflecteren we met je op de kracht en de rol van kunst. Marieke Lucas Rijneveld, winnaar van de International Booker Prize 2020, opent het festival.

Meer over OFF Night #1

Vrijdag 19 maart | Talent/actualiteit/kunstenaarschap
OFF Talents
Deze OFF Night staat in het teken van kunstenaarschap en de uitwisseling tussen gevestigde artiesten en jonge talenten. Hoe gaan makers om met het wegvallen van hun podium, en de online mogelijkheden die daarvoor in de plaats komen? Where do they go from here? Ontdek de mogelijke richtingen in zes nieuwe korte studentenopera’s, de fysieke performance HCoV-NL63 van Gregory Caers met studenten van de MBO Theaterschool in Rotterdam, en de bijzondere OFFspring-projecten van deelnemers aan eerdere edities van het festival.

Meer over OFF Night #2

Zaterdag 20 maart | Technologie/identiteit/verandering
Preview: Upload
Technologische ontwikkelingen veranderen onze levens ingrijpend. Tegelijkertijd worden traditionele machtsstructuren en ideeën rondom kleur en genderidentiteit kritisch bevraagd. Waaraan ontlenen we onze identiteit in een veranderende wereld? En welke rol kan - of moet - kunst hierin spelen? Met een preview van de nieuwe Van der Aa-opera Upload, muzikale optredens en prikkelende gesprekken.

Meer over OFF Night #3

 

OFF Day

Zondag 21 maart | Zingen/dromen/ vieren
Online wereldpremière: Lied voor de Maan (6+)
OFF sluit af met een zondagmiddag speciaal voor alle generaties. Voor het jongste publiek presenteren we Een lied voor de maan van Mathilde Wantenaar, waarin de fantasierijke dierenwereld van Toon Tellegen tot leven komt. Daarnaast vieren we het vijfjarig bestaan van OFF.

Meer over OFF Day

Houd voor het volledige programma de site in de gaten!

 

Opera Forward Festival wordt mede mogelijk gemaakt door:

Founding partners Opera Forward Festival:

           

Productiepartner:

Partner OFF Staging & OFF Compositions:

Met speciale dank aan: Fonds Jong Talent, Petronella Andriessen Fonds en Alida Wilhelmina Fonds