Home

Judy Maelor Thomas

Balletmeester

De in Wales (Verenigd Koninkrijk) geboren Judy Maelor Thomas volgde haar opleiding aan de Royal Ballet School in Londen. Ze danste bij gezelschappen in Frankrijk, Engeland en België. Als danser, choreologist en balletmeester werkte Judy Maelor Thomas samen met uiteenlopende choreografen, onder wie Alvin Ailey, Sir Frederick Ashton, Rudi van Dantzig, William Forsythe, Hans van Manen, Natalia Makarova, Krzysztof Pastor en Ted Brandsen. Ze is werkzaam geweest bij onder meer het American Ballet Theatre, The Royal Ballet en Birmingham Royal Ballet, Ballet West (Salt Lake City, V.S.), het Fins Nationale Balle en het Poolse Nationale Ballet.
Na een dienstverband van negen jaar als repetitor en choreologist bij Het Nationale Ballet, vertrok ze naar het West Australian Ballet, waar ze als rechterhand diende van Ted Brandsen, toen deze daar aan het artistiek roer stond. Bij diens vertrek in 2002 nam ze er de artistieke leiding over.
In 2005 vestigde zij zich als freelancer en deed onder meer onderzoek en sponsorwerk voor het het West Australian Ballet, gaf onderwijs in Australië en New Zealand, en bekleedde een lectoraat aan de Western Australian Academy of Performing Arts. In september 2006 keerder Judy Maelor Thomas terug in de artistieke staf van Het Nationale Ballet in de functie van balletmeester en repetitor.

Prijzen
Australian Centenary