Home

Peter Leung

Young Creative Associate

Peter Leung, geboren in Londen (Verenigd Koninkrijk), volgde de dansopleiding van The Royal Ballet School. Als choreograaf zette Peter Leung zijn eerste stappen tijdens zijn opleiding aan The Royal Ballet.

De in Amsterdam woonachtige Brit Peter Leung beëindigde zijn danscarrière bij Het Nationale Ballet in 2016. Zijn debuut als choreograaf maakte hij voor Het Nationale Ballet in 2009 en sindsdien ontwikkelt hij zich als choreograaf. Leung creëert met regelmaat werk voor (internationale) festivals, televisie, film, musea en maakte popvideo’s voor Go Back to the Zoo en Armin van Buuren.

In augustus van dit jaar choreografeerde Leung het virtual reality ballet ter wereld Night Fall voor Het Nationale Ballet.

Peter Leung is tevens een van de artistiek directeuren van het interdisciplinaire collectief House of Makers en maakte vanuit daar werk voor het Van Gogh museum, museum Boijmans Van Beuningen, TEDx Women Amsterdam, het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam, Museum N8 Amsterdam en andere culturele evenementen.

Leung maakt een nieuwe choreografie voor de Junior Company van Het Nationale Ballet dat vanaf 18 februari 2017 door het hele land te zien zal zijn en een nieuw werk voor de IJ-salon van Muziekgebouw aan ’t IJ.

cv

  • Bij Het Nationale Ballet sinds:  2003
  • Geboorteplaats:  Kingston-upon-Thames (Verenigd Koninkrijk)
  • Loopbaan bij Het Nationale Ballet:  coryphée (2010), young associate choreographer
  • Danste eerder bij:  Bayerisches Staats Ballett (Berlijn, Duitsland), Ballet de l'Opéra de Lyon (Lyon, Frankrijk)
  • Opleiding:  Royal Ballet School (Londen, Verenigd Koninkrijk)