Nationale Opera & Ballet presenteert

Foyeravond Stap in de wereld van de makers

Koop kaarten Of bel:
+3120 625 5455

Programma rondom de voorstelling

Tijdsduur 1:15

Muzikale avond waar de opera- of balletvoorstellingen op een toegankelijke manier worden uitgediept

In het kort

Ook in seizoen 2017-2018 presenteert Nationale Opera & Ballet weer Foyeravonden: toegankelijke avonden waar thema’s uit de opera- en balletvoorstellingen worden uitgediept en waar het werk van wereldberoemde choreografen en componisten niet alleen wordt besproken maar ook getoond en ten gehore gebracht.

Per productie wordt een gevarieerd programma gepresenteerd, als opwarmertje voor de voorstelling.

De Foyeravonden beginnen om 20.30 uur en duren ongeveer 60 tot 75 minuten.
 

La clemenza di Tito

Kun je een terrorist vergeven? 

Op maandag 23 april wijdt De Nationale Opera een avond aan La clemenza di Tito, de opera waarin Wolfgang Amadeus Mozart de hoop verbeeldt dat in ieder hart ruimte is voor genade.

Regisseur Peter Sellars verbindt de opera aan de pijnlijke actualiteit van de terreurdreiging in onze samenleving. Wat heeft Mozart ons te vertellen over onze relatie tot terroristen en hun sympathisanten? Hoe vertaalde hij herkenbare morele dilemma’s naar een aangrijpende opera?

Tijdens deze avond in de foyer van Nationale Opera & Ballet duiken we in de ontstaansgeschiedenis van La clemenza di Tito; we geven een inkijkje in het maakproces van deze nieuwe productie, brengen aria’s uit de opera ten gehore en verbinden Mozarts werk aan actuele vraagstukken. Een muzikale avond over haat, liefde en vergeving.

Financial Times over La clemenza di Tito (2017): "La clemenza di Tito at Salzburg Festival — unforced diversity and a new sound for Mozart"

Entree

Om 20.00 uur gaan de deuren en de bar open; de avond begint om 20.30 uur en zal ongeveer een uur en een kwartier duren. Na afloop blijft de bar geopend.

Standaard - € 10
Studenten - € 7,50
Vrienden/Gouden Vrienden (ballet) en Operavrienden/Operafans - € 7,50

Prijzen zijn exclusief boekingskosten. Kaarten voor voorstellingen kunnen apart worden aangeschaft.

Bent u OperaDonateur? Dan nodigt De Nationale Opera u van harte uit om de Foyeravonden - met het thema opera - als onze gast, gratis te bezoeken. Aanmelden kan via steun@operaballet.nl of 020 551 8823.

Bent u lid van de Geefkringen van Het Nationale Ballet? Dan nodigt Het Nationale Ballet u van harte uit om de Foyeravonden - met het thema ballet - als onze gast, gratis te bezoeken. Aanmelden kan via het aanmeldformulier voor Vriendenactiviteiten uit het Vriendenmagazine of via balletvrienden@operaballet.nl.

Patronen van Nationale Opera & Ballet zijn welkom bij de foyeravonden van zowel opera als ballet. 

 

Foyeravonden 2017 - 2018

ma 23 april La clemenza di Tito
ma 28 mei Les contes d'Hoffmann