Nationale Opera & Ballet presenteert

International Young Patrons Gala

Deze productie was te zien in juni 2018

UITVERKOCHT

Hét culturele event van het jaar

Op vrijdag 1 juni 2018 is het jaarlijkse Gala van de Young Patrons Circle van Nationale Opera & Ballet. Voeg je naast ons op de rode loper en geniet met ons van al het moois dat Nationale Opera & Ballet te bieden heeft!

Leden van de Young Patrons Circle krijgen een gratis kaart en toegang tot onze exclusieve afterparty. Ben je nog geen lid?  Registreer hier om een Young Patron te worden en ontvang een gratis kaart.

Dress code: black tie (lange jurk).

 

Avond vol magie

Het International Young Patrons Gala is een unieke avond vol magie en bijzondere optredens - dit is de enige avond van het jaar waarin opera en ballet hetzelfde podium delen. Na afloop van de voorstelling zal het feestje doorgaan met enkele verrassingsvoorstellingen. Kortom.... dit is een onvergetelijk Gala met een even spannende afterparty. (Beperkte ruimte voor the afterparty: alleen gastenlijst; alle Patrons +1 worden uitgenodigd)

Bekijk de aftermovie van vorig jaar.

Programma

Op het zaalprogramma van zowel De Nationale Opera, Het Nationale Ballet en de Junior Company staan een aantal hoogtepunten uit het repertoire naast nog onbekend nieuw werk.

De Junior Company, het jongerengezelschap van Het Nationale Ballet, zal het ballet In the Future van Hans van Manen uitvoeren. 

En natuurlijk mag een akte uit publieksfavoriet Het Zwanenmeer niet ontbreken, uitgevoerd door Het Nationale Ballet!

De Nationale Opera is verheugd een aanstormend talent te kunnen presenteren, sopraan Aylin Sezer. Zij begeleidt een ‘nieuw werk’ van choreograaf en Young Creative Associate Peter Leung voor dansers van Het Nationale Ballet (met kostuums ontworpen door David Laport). Daarnaast zingt zij een aria uit La bohème. De in Nederland welbekende sopraan Lilian Farahani en bariton Michael Wilmering zingen een duet uit Don Pasquale als ook het beroemde duet ‘Papageno en Papagena’ uit Die Zauberflöte

Deze optredens worden afgewisseld met bijzondere filmfragmenten met daarin onder meer interviews met choreograaf Hans van Manen, directeur Het Nationale Ballet Ted Brandsen en directeur De Nationale Opera Pierre Audi. Het programma wordt afgesloten met een spectaculaire ring-video met live special effects & music.

De presentatie van deze avond is in handen van Anna Drijver, bij velen geliefd als actrice, model, schrijfster en zangeres en zelf een groot liefhebster van klassiek ballet. Regisseur Monique Wagemakers  die al lange tijd tot de meest toonaangevende operaregisseurs in Nederland en ver daarbuiten behoort, heeft de regie over het gevarieerde programma.

De muzikale begeleiding van de avond wordt verzorgd door Het Balletorkest onder leiding van Matthew Rowe (ballet) en Aldert Vermeulen (opera).

International Young Patrons Weekend

Buitenlandse bezoekers van het Gala kunnen zich inschrijven voor het International Young Patrons Weekend met een ‘kick off’ op vrijdag met het Gala. Op zaterdag en zondag volgt een bezoek aan het cultureel erfgoed en aan de hotspots van Amsterdam.

Op het programma staan verder nog een champagnebrunch aan de gracht, privé-rondleidingen in enkele van de grootste musea en internationaal gerenommeerde galerieën en een exclusief diner in het Pulitzer Hotel. Voor RSVP, klik hier.

meer info

 

Ambassadors

Nicoline Beerkens

Lillian Bennink

Hanna Bervoets

Diorno Braaf

Lucrezia Buccellati

Melissa Chapski

Nathalie De Clerck

Michaela DePrince

Victoria Dreesmann

Liza Chloë van Duyn

Pieter Eckhardt & Floor Zijlstra

Cato van Ee

Bernou van der Ent

Gabriel Ercicia

Anne Kaisa Faber

Sarah Fetter

Judith Goudsmit

Nicole Huisman

Janey van Ierland

Dorine Janssens

Koen Kardashian

Geraldine Kemper

Joseph Susanna & Louis Klibansky

Sophie Kloosterman

Ismee Kok

Charlotte Lagendijk

David Laport

Jetteke van Lexmond

Olivia Lonsdale

Maia Makhateli

Anna Ol

Thomas Oliemans

Juano Queen

Marijn Rademaker

Liesbeth Rasker

Constance Scholten

Wende Snijders

Nathalie Alica Streng

Emilie Tabor

Cicely Telman

Stefano Theodoli

Anneke Torenstra

Milou Turpijn

Hanna Verboom

Sanne Vloet

Sanne Vogel

Walewein Warneke

Géza Weisz

 

Muzikale begeleiding

Het Balletorkest
Sinds de oprichting in 1965 is het orkest de trotse begeleidingspartner van Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater. De werkwijze is uniek in Nederland. Het Balletorkest, met Matthew Rowe als chef-dirigent, bestaat uit een vaste kern van 45 musici, waar nodig ondersteund door hooggekwalificeerde gastspelers. Dit geeft het orkest een bijzonder karakter: flexibel, dynamisch en van hoge kwaliteit. Het Balletorkest verbindt muziek en dans tot een betoverende ervaring: van klassiek ballet tot moderne dans, van muziekeducatie tot talentontwikkeling. Een optimale synthese tussen muziek en dans, dat is de missie van het orkest. Daarmee bereikt het orkest dansliefhebbers en liefhebbers van balletmuziek, en tevens kinderen en jongeren. De educatieve projecten van het orkest wonnen diverse (internationale) prijzen, zoals de Young Audiences Music Award in 2016 voor Creatures, een samenwerking met dansgezelschap ISH.

 

Presenting partner

Mercedes-Benz

Partners

ADAM bloomon

 

Mediapartner

Vogue Nederland