Het Nationale Ballet presenteert

Jump Dansdag 2018

Deze productie was te zien in juni 2018

Voor alle fans

Jump, de fanclub van Het Nationale Ballet, organiseert jaarlijks een Dansdag voor alle fans. Dit is een dag boordevol leuke balletactiviteiten.

16 juni 2018
Tijdsduur: van 09.30* tot 15.30 uur
*alle leeftijdsgroepen komen op een ander tijdstip binnen

Cinderella

De Dansdag van 2018 staat in het thema van... Cinderella! Cinderella is een prachtig sprookjesballet, gemaakt door choreograaf Christopher Wheeldon. Het gaat over Cinderella die opgroeit met haar vader, twee stiefzusjes en haar stiefmoeder. Zij maken Cinderella het leven zuur en dat is natuurlijk niet leuk. Prins Guillaume moet trouwen en er wordt een bal georganiseerd. De stiefmoeder zorgt dat de uitnodiging van Cinderella verdwijnt, dus ze is ontroostbaar. Gelukkig komt er hulp en kan ze tóch naar het bal in een hele mooie jurk. De prins wordt smoorverliefd op Cinderella, die er als een haas vandoor gaat als de klok twaalf uur slaat… Hoe loopt dit af?

Bekijk hier de animatie met het verhaal van Cinderella

Aanstaande zaterdag is het zo ver, de Jump Dansdag. Wij kijken er enorm naar uit, het wordt een geweldige dag! Naast de workshops en de voorstelling zijn er nog andere dingen te doen in Nationale Opera & Ballet. De winkel met toffe balletspulletjes is open en er is een spitzenverkoop waarbij oude gedragen spitzen te koop zijn van verschillende ballerina’s van Het Nationale Ballet. Deze spitzen zijn ter decoratie en niet om zelf te dragen. De opbrengst komt ten goede aan het Spitzenfonds.

Je kunt ook met dansers op de foto in de foyer tussen 12.30 -13.00 uur en 14.15 – 14.45 uur. Vergeet je telefoon of camera dus niet! Let op, kinderen in de groep Chassé (7-10 jaar) dansen van 14.15 – 15.30 uur in een workshop en kunnen daarom alleen van 12.30 – 13.00 uur op de foto met dansers.

De winkel zal opern zijn tijdens de Jump Dansdag.

Uitvoering en rondleidingen voor ouders

Een belangrijk onderdeel van de Dansdag is de uitvoering door Het Nationale Ballet en de Junior Company. Deze voorstelling vindt plaats van 13.15 tot 14.00 uur. Ook ouders, broertjes en zusjes van Jumpfans kunnen deze speciale voorstelling bijwonen. Zij kunnen voor deze voorstelling tickets kopen à € 5 per persoon. Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar, wees er dus snel bij.

Ouders van Jumpfans bieden we de mogelijkheid om tijdens de Dansdag een rondleiding achter de schermen te volgen. De rondleidingen duren één uur en laten de schatkamers van ons theater zien. Er zijn drie rondleidingen tijdens de dansdag:

  • 10.15
  • 11.45
  • 14.30

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

tickets