De Nationale Opera presenteert

Opera in het park 2018 Een zomeravond met Les contes d'Hoffmann

Deze productie was te zien in juni 2018

Toegang gratis

De dronkemansroes van een dichter

Tijdsduur 3:55

Pauzes 2

Van Jacques Offenbach

Taal Frans

Boventitels Nederlands

De Nationale Opera vertoont donderdag 21 juni Les contes d’Hoffmann in Park Frankendael.

U kijkt op een groot scherm mee naar de live-uitvoering van deze opera van Jacques Offenbach in Nationale Opera & Ballet. ‘Opera in het Park’ wordt mede mogelijk gemaakt door Holland Festival.

Centraal in deze ‘opéra fantastique’ staat de romantische dichter E.T.A. Hoffmann die - in een dronkemansroes – de verloren liefdes uit zijn leven in zijn herinnering terugroept. Waanzin en werkelijkheid lopen in dit meesterwerk in elkaar over. Les contes d’Hoffmann is het bekendste werk van componist Jacques Offenbach met muziek die beweegt tussen de lyriek van de beroemde 'Barcarolle' en de lichtvoetigheid van variété.

De Nationale Opera, het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Carlo Rizzi en de jonge regisseur Tobias Kratzer brengen gezamenlijk dit meesterwerk waarin muziek en verhaal een bijzondere eenheid vormen. De titelrol vereist een tenor van uitzonderlijke klasse die gevonden is in de persoon van de toptenor John Osborn.

“Fraai van toon en frasering met geen enkele moeite in de hoogte en een fantastische adembeheersing”
Trouw over John Osborn (Benvenuto Cellini, 2015)

Lees meer

Geniet in de open lucht, met een eventueel zelf meegenomen picknick, van deze live-voorstelling vanuit Nationale Opera & Ballet op groot scherm. Toegang tot Park Frankendael en ‘Opera in het Park’ is vanzelfsprekend GRATIS.