Nationale Opera & Ballet presenteert

Thema-avond | Modern operarepertoire Willem Bruls

Deze productie was te zien in maart 2018

Helaas komt de thema-avond "Modern Operarepertoire" op 7 maart te vervallen

Componisten uit de 20e eeuw

Tijdsduur 2:00

Pauzes 1

Who’s afraid of Modern Opera? Een avontuurlijke avond.

De Nationale Opera heeft de afgelopen decennia consequent moderne, hedendaagse en nieuw gecomponeerde opera geprogrammeerd. Duidelijk is geworden dat die producties even mooi en meeslepend kunnen zijn als klassiek repertoire. Daarom besteedt De Nationale Opera een interessante avond aan de moderne opera in dit seizoen.

Grote moderne componisten, zoals Hans-Werner Henze en Leonard Bernstein worden door publicist en dramaturg Willem Bruls centraal gesteld. Er is ook aandacht voor de nieuwe opera van George Benjamin, die eerder diepe indruk maakte in Amsterdam met zijn Written on Skin. Verder komt het veelvuldig uitgevoerde werk van James MacMillan aan bod, die eerder componeerde voor het Koninklijk Concertgebouworkest.

Een avontuurlijke avond dus! Deze thema-avond is gerelateerd aan de DNO-producties Das Floß der Medusa van Hans Werner Henze (maart 2018), Trouble in Tahiti/ Clemency van Leonard Bernstein / James MacMillan (maart 2018) en Lessons in Love and Violence van George Benjamin (juni 2018).