Het Nationale Ballet presenteert

Ballet in bedrijf THE MAKING OF Cinderella

Deze productie was te zien in november 2018

THE MAKING OF Cinderella

Een kennismaking met de kunstvorm ballet

Hoe creëer je een nieuwe versie van een klassiek sprookjesballet? Hoe kunnen muziek, multimedia-kunst en poppentheater worden samengebracht? In deze cursus van drie avonden ontdekt u van dichtbij hoe choreograaf Christopher Wheeldon met zijn artistieke team een hedendaags ballet maakte op de muziek van Prokofjev.

ACHTERGROND

Wat zijn de achterliggende thema’s van Cinderella? Hoe ging de choreograaf Christopher Wheeldon te werk? En welke ambachten en technieken speelden een rol bij de totstandkoming?

De cursus ‘Ballet in Bedrijf’ van Nationale Opera & Ballet vormt een ideale kennismaking met de kunstvorm ballet: van concept tot voorstelling en van productie tot decor en kostuums. De cursus biedt verdieping en nieuwe manieren om naar een voorstelling te kijken. Elke avond zijn er bijzondere gastsprekers die een bepaald aspect van het ballet belichten.

 

DATA

maandag 5 november, 26 november en 10 december 2018

TIJD

19.30 uur - 21.30 uur

PRIJS

Voor drie avonden (excl. entreekaarten voor de voorstelling):
€125 voor reguliere bezoekers; aanmelden via de Kassa: 020 6 255 455
€110 voor Vrienden en Geefkringleden van Het Nationale Ballet;
NB Gouden Vrienden en Geefkringleden mogen 1 gast meenemen voor dezelfde prijs; aanmelden via het formulier in het septembernummer van het Vriendenmagazine of via de Kassa: 020 6 255 455.