Het Nationale Ballet presenteert

An evening with Michaela DePrince Het Nationale Ballet voor Black Achievementh Month

Deze productie was te zien in oktober 2018

Na de voorstelling zal Michaela een signeersessie houden in de Foyer.

An evening with Michaela DePrince

Op 14 oktober presenteert Het Nationale Ballet tijdens de Black Achievement Month een avond die volledig in het teken staat van soliste Michaela DePrince. Tijdens deze avond danst ze in een aantal werken, wordt er een kort videoportret over haar vertoond en is er een Q&A. Na afloop is er een signeersessie met Michaela DePrince.

De Black Achievement Month laat Nederland kennismaken met de ‘zwarte’ geschiedenis van Nederland via exposities, debatten, theater, dans en film. Er worden verhalen verteld over de slavernij en de nalatenschap hiervan, maar er wordt ook gekeken naar de toekomst. Zo biedt de Black Achievement Month een podium aan zwarte rolmodellen en de bijzondere prestaties die zij leveren. De Black Achievement Month vindt plaats van 29 september t/m 29 oktober in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. De Black Achievement Month is een initiatief van het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee).

Michaela DePrince is afkomstig uit Sierra Leone en opgegroeid in de Verenigde Staten. Samen met haar adoptiemoeder, Elaine DePrince, schreef ze het boek Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina (in het Nederlands vertaald als Ze noemden me duivelskind). Op stapel staat een speelfilm die Madonna gaat maken, geïnspireerd op en door het levensverhaal van Michaela.

Onlangs was Michaela te zien als een van de sterren in de nieuwe video Lemonade van Beyoncé.

In 2013 begon ze haar carrière in Nederland als lid van de toen net opgerichte Junior Company van Het Nationale Ballet. In augustus 2014 kwam ze in dienst bij Het Nationale Ballet als élève. Een jaar later werd ze bevorderd tot coryphée, in 2016 tot grand sujet en aan het eind van datzelfde jaar tot tweede soliste.

Michaela is sinds 2016 ambassadeur van War Child.