Nationale Opera & Ballet presenteert

Foyeravond Stap in de wereld van de makers

Muzikale avond in de foyer

Tijdsduur 1:15

Muzikale avond waar de opera's en balletten op een toegankelijke manier worden uitgediept.

In het kort

Stap in de wereld van de makers. Op deze avond kunt u in informele setting met een drankje genieten van een aria of duet, een pas de deux of een klein ensemble, een interview met een zanger of een choreograaf. Per productie wordt een gevarieerd programma gepresenteerd, gekoppeld aan een actueel thema.
 

Foyeravond

Ma 4 februari

GIRLS OF THE GOLDEN WEST

America first?

Met de opera Girls of the Golden West gaan de Amerikanen John Adams (muziek) en Peter Sellars (tekst en regie) de confrontatie aan met een pijnlijke episode uit hun eigen nationale geschiedenis. In Californië ontstaat tijdens de Gold Rush een rauwe samenleving van gelukszoekers. Teleurstelling en frustratie leiden tot een wrede racistische moord – en wel op de nationale Amerikaanse feestdag, Independence Day.

Waarom wilden Sellars en Adams juist dit ontgoochelende verhaal vertellen in tijden van groeiend nationalisme? Hoe bewerkte Sellars historische documenten tot een dramatisch libretto? En wat kan deze opera ons laten zien en voelen over de schaduwzijden van onze eigen nationale identiteit? In de foyer van Nationale Opera & Ballet duiken we met makers en experts in het confronterende verhaal van Girls of the Golden West en geven we alvast een muzikaal voorproefje van deze gloednieuwe opera.

Blijf op de hoogte

 

Overige foyeravonden 2018 - 2019

ma 04 maart Het Zwanenmeer

ma 08 april Madama Butterfly

ma 27 mei aus LICHT
 

Entree

Om 20.00 uur gaan de deuren en de bar open; de avond begint om 20.30 uur en zal ongeveer een uur en een kwartier duren. Na afloop blijft de bar geopend.

Standaard - € 10
Studenten - € 7,50
Vrienden/Gouden Vrienden (ballet) en Vrienden/Gouden Vrienden (opera) - € 7,50

Prijzen zijn exclusief boekingskosten. Kaarten voor voorstellingen kunnen apart worden aangeschaft.

Bent u Geefkringlid van De Nationale Opera? Dan nodigt De Nationale Opera u van harte uit om de Foyeravonden - met het thema opera - als onze gast, gratis te bezoeken. Aanmelden kan via steun@operaballet.nl of 020 551 8823.

Bent u lid van de Geefkringen van Het Nationale Ballet? Dan nodigt Het Nationale Ballet u van harte uit om de Foyeravonden - met het thema ballet - als onze gast, gratis te bezoeken. Aanmelden kan via het aanmeldformulier voor Vriendenactiviteiten uit het Vriendenmagazine of via balletvrienden@operaballet.nl.

Patronen van Nationale Opera & Ballet zijn welkom bij de foyeravonden van zowel opera als ballet. Aanmelden kan via steun@operaballet.nl of 020 551 8823.