Nationale Opera & Ballet presenteert

Foyeravond Stap in de wereld van de makers

In het kort

Stap in de wereld van de makers. Op deze avond kunt u in informele setting met een drankje genieten van een aria of duet, een pas de deux of een klein ensemble, een interview met een zanger of een choreograaf. Per productie wordt een gevarieerd programma gepresenteerd, gekoppeld aan een actueel thema.

 

ma 08 april

In de ban van Japan

Foyeravond rond Madama Butterfly
 

Van Vincent van Gogh tot George Lucas, van manga-strips tot design: veel westerlingen zijn gefascineerd door de Japanse cultuur. Wat trekt ons aan in het land van de rijzende zon? En waar ligt de grens tussen diepgaande inspiratie en oppervlakkige imitatie?

De opera Madama Butterfly van Puccini toont de liefde tussen een Japans meisje en een Amerikaanse officier. Hij raakt betoverd door haar gratie en trouwt met haar — om haar later te verruilen voor een ‘echte Amerikaanse bruid’.

Puccini toont een schrijnend contrast tussen Japanse toewijding en westerse achteloosheid. Hoe ver ging hij zelf in zijn studie van de Japanse muziek? En hoe is de Japanse invloed te herkennen in het werk van de regisseur van de productie, de Amerikaanse kunstenaar Robert Wilson?

In de foyer van Nationale Opera & Ballet duiken we in de westerse fascinatie voor Japan, met verschillende sprekers en zangers die de mooiste momenten uit de opera ten gehore brengen.
 

Blijf op de hoogte over deze avond via Facebook

 

Foyeravonden 2018 - 2019

ma 27 mei Pelléas et Mélisande
 

Entree

Om 20.00 uur gaan de deuren en de bar open; de avond begint om 20.30 uur en zal ongeveer een uur en een kwartier duren. Na afloop blijft de bar geopend.

Standaard - € 10
Studenten - € 7,50
Vrienden/Gouden Vrienden (ballet) en Vrienden/Gouden Vrienden (opera) - € 7,50

Prijzen zijn exclusief boekingskosten. Kaarten voor voorstellingen kunnen apart worden aangeschaft.

Bent u Geefkringlid van De Nationale Opera? Dan nodigt De Nationale Opera u van harte uit om de Foyeravonden - met het thema opera - als onze gast, gratis te bezoeken. Aanmelden kan via steun@operaballet.nl of 020 551 8823.

Bent u lid van de Geefkringen van Het Nationale Ballet? Dan nodigt Het Nationale Ballet u van harte uit om de Foyeravonden - met het thema ballet - als onze gast, gratis te bezoeken. Aanmelden kan via het aanmeldformulier voor Vriendenactiviteiten uit het Vriendenmagazine of via balletvrienden@operaballet.nl.

Patronen van Nationale Opera & Ballet zijn welkom bij de foyeravonden van zowel opera als ballet. Aanmelden kan via steun@operaballet.nl of 020 551 8823.