Nationale Opera & Ballet presenteert

Foyeravond Stap in de wereld van de makers

Muzikale avond in de foyer

Tijdsduur 1:15

Muzikale avond waar de opera's en balletten op een toegankelijke manier wordt uitgediept.

In het kort

Stap in de wereld van de makers. Op deze avond kunt u in informele setting met een drankje genieten van een aria of duet, een pas de deux of een klein ensemble, een interview met een zanger of een choreograaf. Per productie wordt een gevarieerd programma gepresenteerd, gekoppeld aan een actueel thema.
 

Foyeravond Oedipe

ma 19 november

Hoe goed ken ik mezelf?

Een tragische avond over noodlot en bier

"Ken uzelf" luidt de inscriptie van het orakel van Delphi, maar kan dat wel? Deze foyeravond staat in het teken van de meesterlijke opera Oedipe van George Enescu. We verbinden de figuur Oedipus aan grote thema's als het noodlot en identiteit en brengen hem zelfs in contact met de alledaagse wereld van het bier.

Oedipe gaat over één van de meest tragische figuren uit de Griekse mythologie, die zijn ogen niet kan vertrouwen en slachtoffer wordt van zijn eigen onwetendheid. Wat laat deze figuur ons zien over onszelf? Kunnen we onze zintuigen wel vertrouwen? En hoe zat het met dat Oedipuscomplex? Met gasten en artiesten die dichtbij de figuur en de opera staan, werpen we deze vragen op in woord, beeld, muziek en smaak.

Kom langs voor een avond vol grote vragen en kleine geneugten van het leven en het bier.

Blijf op de hoogte

 

Overige foyeravonden 2018 - 2019

di 08 januari Porgy and Bess

ma 04 februari Girls of the Golden West

ma 04 maart Het Zwanenmeer

ma 08 april Madama Butterfly

ma 27 mei aus LICHT
 

Entree

Om 20.00 uur gaan de deuren en de bar open; de avond begint om 20.30 uur en zal ongeveer een uur en een kwartier duren. Na afloop blijft de bar geopend.

Standaard - € 10
Studenten - € 7,50
Vrienden/Gouden Vrienden (ballet) en Vrienden/Gouden Vrienden (opera) - € 7,50

Prijzen zijn exclusief boekingskosten. Kaarten voor voorstellingen kunnen apart worden aangeschaft.

Bent u Geefkringlid van De Nationale Opera? Dan nodigt De Nationale Opera u van harte uit om de Foyeravonden - met het thema opera - als onze gast, gratis te bezoeken. Aanmelden kan via steun@operaballet.nl of 020 551 8823.

Bent u lid van de Geefkringen van Het Nationale Ballet? Dan nodigt Het Nationale Ballet u van harte uit om de Foyeravonden - met het thema ballet - als onze gast, gratis te bezoeken. Aanmelden kan via het aanmeldformulier voor Vriendenactiviteiten uit het Vriendenmagazine of via balletvrienden@operaballet.nl.

Patronen van Nationale Opera & Ballet zijn welkom bij de foyeravonden van zowel opera als ballet. Aanmelden kan via steun@operaballet.nl of 020 551 8823.