Nationale Opera & Ballet presenteert

Foyeravond Stap in de wereld van de makers

Voorstelling voorbij

Muzikale avond in de foyer

Tijdsduur 1:15

Muzikale avond waar de opera's en balletten op een toegankelijke manier worden uitgediept.

In het kort

Laatste Foyeravond voor seizoen 2018 - 2019

ma 27 mei 

aanvang: 20.30 uur

 

Pelléas et Mélisande

Een intense introductie tot Debussy’s meesterwerk 

Verdwaalde prins vindt huilend meisje – het begin van een opera zonder weerga. Met muziek die even vernieuwend als bekoorlijk is. Een verhaal dat begint als een simpel sprookje, maar zwanger blijkt van duistere geheimen. Sensuele personages, verstrikt in sinistere verhoudingen. Geplaatst in een onbestemde uithoek van de middeleeuwen, maar geschreven voor het publiek van een nieuwe eeuw. Kortom, een operaklassieker die ook nu nog in geen enkel hokje past.

Operakenner Calmer Roos gidst je tijdens deze Foyeravond door Debussy’s meesterwerk. Opera in een hogedrukpan, met voorbeelden aan de piano, verhalen en bovenal: intens luisteren. Wat maakt de muziek van Debussy zo anders dan die van zijn voorgangers?  Hoe kan het dat Mélisande (het huilende meisje) overal waar ze komt fascinatie, liefde en geweld oproept, zonder ooit iets zinnigs te zeggen? Waarom tart deze opera ons verlangen naar helderheid en redelijkheid? En wat zegt dat over ons?

Deze avond is een ideale voorbereiding op de opera, maar bovenal: een belevenis op zichzelf.

 

Foyeravonden seizoen 2019 - 2020

ma 16 september - Cosí fan tutte

ma 11 november - La Cenerentola 

ma 9 december - Rodelinda

ma 13 januari - Nabucco

ma 20 januari - Frida

ma 24 februari - Aufstieg un Fall der Stadt Mahagonny

ma 6 april - Die Frau ohne Schatten

ma 18 mei - Rusalka

 

Entree

Om 20.00 uur gaan de deuren en de bar open; de avond begint om 20.30 uur en zal ongeveer een uur en een kwartier duren. Na afloop blijft de bar geopend.

Standaard - € 10
Studenten - € 7,50
Vrienden/Gouden Vrienden (ballet) en Vrienden/Gouden Vrienden (opera) - € 7,50

Prijzen zijn exclusief boekingskosten. Kaarten voor voorstellingen kunnen apart worden aangeschaft.

Bent u Geefkringlid van De Nationale Opera? Dan nodigt De Nationale Opera u van harte uit om de Foyeravonden - met het thema opera - als onze gast, gratis te bezoeken. Aanmelden kan via steun@operaballet.nl of 020 551 8823.

Bent u lid van de Geefkringen van Het Nationale Ballet? Dan nodigt Het Nationale Ballet u van harte uit om de Foyeravonden - met het thema ballet - als onze gast, gratis te bezoeken. Aanmelden kan via het aanmeldformulier voor Vriendenactiviteiten uit het Vriendenmagazine of via balletvrienden@operaballet.nl.

Patronen van Nationale Opera & Ballet zijn welkom bij de foyeravonden van zowel opera als ballet. Aanmelden kan via steun@operaballet.nl of 020 551 8823.