De Nationale Opera presenteert

Kinderkorenfestival

Deze productie was te zien in april 2019

Een kennismaking met opera

Op zondag 7 april 2019 vindt voor de vijfde keer het Kinderkorenfestival plaats in Nationale Opera & Ballet, dit jaar in samenwerking met de landelijke Kindermuziekweek.

In het kort

Kinderkoren uit heel Nederland kunnen zich opgeven voor deze dag. De kinderen volgen diverse workshops, waaronder spel en beweging. Het festival biedt een bijzondere kennismaking met de kunstvorm opera en een uniek kijkje achter de schermen. In de Grande Finale presenteren de kinderkoren zich gezamenlijk op het podium met een speciaal voor het festival geschreven en gecomponeerd lied (muziek: Arthur Wagenaar, tekst: Allard Blom). Ouders en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd deze feestelijke afsluiting vanaf 16.30 uur mee te beleven. Reserveer via een gratis eticket wel van tevoren uw plaatsen! 

SAMEN ZINGEN

In Nederland zijn veel kinderkoren actief die wekelijks het plezier van het samen zingen ervaren. De Nationale Opera wil hen graag de kans bieden om kennis te maken met alle mogelijkheden van het grootste operahuis van Nederland. Ervaar hoe het is om samen met andere kinderkoren te zingen en spelen op het podium van Nationale Opera & Ballet.

In 2015 vond de allereerste editie van het Kinderkorenfestival plaats. Ieder jaar nemen circa 300 enthousiaste kinderen uit het hele land aan deze bijzondere dag deel. Een impressie hiervan ziet u in onderstaande video.

Aanmelden

Het is nog steeds mogelijk om aan te melden via onderstaande link, deelname vraagt wel enige voorbereiding.

Aanmelden