Nationale Opera & Ballet presenteert

MM&M: 12 juni 2019 | Pelléas et Mélisande

DEZE ACTIVITEIT IS VOOR LEDEN VAN MY MUSE & ME

Pelléas et Mélisande + Inleiding

Het toneelstuk Pelléas et Mélisande van Belgische toneelschrijver Maurice Maeterlinck uit 1836, diende als inspiratiebron voor Claude Debussy’s enige opera met dezelfde titel. Hij voltooide de opera in 1895, twee jaar nadat Maeterlinck hem toestemming gaf om zijn verhaal te gebruiken. De opera werd in 1902 voor het eerst in Parijs vertoond. Tot vier jaar na de première voerde Debussy nog wijzigingen door in de compositie.

Het verhaal

In het verhaal zien we een driehoeksverhouding tussen de kleinzoon van koning Arkel genaamd Golaud, zijn halfbroer Pelléas en het onschuldige meisje Mélisande. Als Golaud op een dag in het bos gaat jagen, komt hij aldaar Mélisande tegen. Vol van bewondering voor het zachte meisje neemt hij zijn nieuwe bruid mee terug naar zijn grootvader’s kasteel, waar zij als een blok valt voor zijn broer Pelléas. Als Golaud hier lucht van krijgt is hij woedend. Hij vermoord zijn halfbroer, waarna Mélisande bij de geboorte van een dochter sterft in het kraambed.

My Muse & Me

Dit evenement is voor leden van My Muse & Me, het jongerenlabel van Nationale Opera & Ballet. Iedereen tussen de 16 en 35 jaar kan voor slechts €20,- lid worden van My Muse & Me, en zo niet alleen met korting naar opera en ballet, maar ook nog eens gratis deelnemen aan de activiteiten van My Muse & Me rond voorstellingen.