Nationale Opera & Ballet presenteert

Opera & Ballet op de Uitmarkt

Voorstelling voorbij

Opera & Ballet op de Uitmarkt

Traditiegetrouw is Nationale Opera & Ballet ook dit jaar weer vertegenwoordigd op de Uitmarkt. We hebben de gebruikelijke informatiestand, en er zijn er optredens van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet. De Uitmarkt vindt plaats op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 augustus rond het Oosterdok en het Marineterrein.

Informatiemarkt

In de informatiestand van Nationale Opera & Ballet (locatie: Marineterrein) worden - alleen tijdens de Uitmarkt - spectaculaire kortingen gegeven op enkele producties van komend seizoen (zie onderaan deze pagina). Onze medewerkers staan daar voor u klaar met informatie over al onze producties en activiteiten. En... grote kans dat u er verrast wordt door een pop-up performance. 

Optredens

De optredens van Het Nationale Ballet en De Nationale Opera zijn gratis te bezoeken.

Die Zauberflöte - 2012
Die Zauberflöte - 2012

Het Nationale Ballet

Het Nationale Ballet en de Junior Company van Het Nationale Ballet dansen twee hedendaagse klassiekers van twee van Nederlands grootste choreografen: Hans van Manen en Rudi van Dantzig.

De Junior Company danst een deel van In the Future van Hans van Manen op muziek van David Byrne. Van Manen maakte de choreografie voor Scapino Ballet Rotterdam in 1986, en sindsdien is het ballet uitgevoerd door onder andere Stuttgarter Ballett en Introdans Ensemble voor de Jeugd. In the Future is een energiek, swingend, grappig en verrassend werk, met de inventieve kostuums van Keso Dekker.

Het Nationale Ballet danst Autumn Haze van Rudi van Dantzig. Een integer duet over liefde, verlies en hoop.

Zaterdag 25 augustus
16:00-16:30 uur

Muziekgebouw aan 't IJ

De Nationale Opera

Solisten van Die Zauberflöte brengen onder begeleiding van pianist Jan-Paul Grijpink een operaprogramma van 20 minuten, Nina Minasyan zal de eerste aria van de koningin van de nacht uit Die Zauberflöte vertolken en ook aria’s uit Verdi’s Rigoletto brengen. Tenor Trystan Llyr Griffiths zal onder andere een aria van Tamino uit Die Zauberflöte zingen.

Zondag 26 augustus
12:00-13:00 uur

Hoofdpodium

Kortingen

Bij onze informatiestand op het Marineterrein worden voor de volgende voorstellingen kaarten aangeboden met 50% korting:

De Nationale Opera

Die Zauberflote: 12 en 17 september
3e en 4e rang

Jenůfa: 9 en 11 oktober
2e en 3e rang

Het Nationale Ballet

The New Classics: 15 en 18 september
2e en 3e rang

La Dame aux Camélias: 15 en 16 oktober
2e en 3e rang

Kijk voor meer informatie op

uitmarkt.nl