Het Nationale Ballet presenteert

Pas de Deux Scapino Ballet & Michiel Borstlap

Deze productie was te zien in april 2019

Een dansconcert

Scapino Ballet is na een succesvolle tour met lovende reacties terug in het theater met Pas de Deux van choreograaf Ed Wubbe en componist Michiel Borstlap. Pas de Deux is een pure dans- en muziekervaring, een dansconcert waarin twee werelden samenkomen.

De wereld van Michiel Borstlap is kristalhelder, imposant door haar eenvoud en harmonie. De wereld van Ed Wubbe is expressief, ontregelend en dynamisch. Het samenspel én de confrontatie tussen dans en muziek levert een fascinerende voorstelling op. Het ene moment lichtvoetig en sereen, het andere moment gepassioneerd en opwindend.

In de choreografie van Ed Wubbe werkt de live pianomuziek van Michiel Borstlap als een motor voor de dans. En vice versa krijgt het warme pianospel een diepere betekenis door de dans, die verder geen verhaal nodig heeft.

 

Michiel Borstlap is een van de belangrijkste Nederlandse pianisten met concerten wereldwijd. Hij treedt o.a. op met Lavinia Meijer en Ludovico Einaudi.

Ed Wubbe weet met zijn avontuurlijke producties een groot publiek te raken. Beiden hebben één ding gemeen hebben. Vanuit het hart creëren zij pure magie.

Danseres Jozefien Debaillie werd voor haar rol in Pas de Deux genomineerd voor de Zwaan, de Oscar van de Nederlandse dans: “Haast onmerkbaar brandt zij een spoor naar je netvlies en je hart”.

 

 

Scapino Ballet

Scapino Ballet is een spraakmakende trendsetter in de moderne dans en populair bij een breed en jong publiek. De voorstellingen van Scapino zijn avontuurlijk en vernieuwend en gemaakt met gevoel voor entertainment.

 

Uit de pers

“Er is geen muziek die Ed Wubbe niet heeft veroverd. Pas de Deux is bijzonder aangenaam, lichtvoetig, sereen en contemplatief. Prachtig warm spel van Michiel Borstlap.” - de Volkskrant

“In de muziek klinkt passie. De dans is teder en wild, een duet dat liefde mixt met strijd. Dit is dans die op hun lijf geschreven is en de toeschouwer meesleept.” – Het Parool

“De stukken van Borstlap graven dieper dan die van Einaudi en hij speelt ze met veel gevoel. Pas de Deux ziet er prachtig uit, met uitstekende dansers.” - Theaterkrant

 

INLEIDINGEN

Drie kwartier voor aanvang van elke voorstelling vindt in Nationale Opera & Ballet een inleiding plaats. Deskundigen op het gebied van opera, ballet en dans geven achtergrondinformatie en vertellen interessante details die uw theaterbezoek kunnen verdiepen. De inleidingen zijn in het Nederlands en zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig plaatsbewijs. Ze vinden plaats in de Odeonzaal, onze nieuwe inleidingen- en educatieruimte. De inleidingen zijn ook vooraf of nadien thuis te beluisteren op deze website.

Tijd: 45 minuten voor aanvang van iedere voorstelling
Plaats: Odeonzaal; ingang tussen de even en oneven
garderobes
 

Michiel Borstlap

Michiel Borstlap is pianist, componist en boegbeeld van een nieuwe jazzgeneratie. De generatie die minder in hokjes en vakjes denkt, zoals ook Erik Vloeimans en Benjamin Herman. Sinds zijn cum laude afstuderen in 1992 heeft hij flinke stappen gezet. Als eerste Nederlander won hij een prestigieuze Amerikaanse jazzprijs, de Thelonious Monk Award. Hij componeerde de eerste Arabische opera, maakte muziek met Ludovico Einaudi en Gino Vannelli en kreeg een Gouden Kalf voor de filmmuziek van Tiramisu.