Nationale Opera & Ballet presenteert

Kunstkamer Nederlands Dans Theater 1 & 2

JUBILEUMPROGRAMMA

In 2019 bestaat NDT zestig jaar en dat wordt gevierd met een baanbrekend jubileumprogramma dat uniek is in het bestaan van het gezelschap.

Seizoen 2019-2020 opent met het jubileumprogramma Kunstkamer, waarin het gezelschap een unieke samenwerking presenteert om het zestigjarig bestaan van NDT te vieren! NDT’s huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot en beide associate choreographers van het gezelschap, Crystal Pite en Marco Goecke, creëren samen een avondvullend programma waarbij alle NDT dansers, van zowel NDT 1 als NDT 2, tegelijkertijd op het podium staan!

 

Kunstkamer vormt een eerbetoon aan de dromen van het gezelschap en het traject dat het de afgelopen zes decennia doorlopen heeft binnen de danskunst. Geïnspireerd door het Rariteitenkabinet (1734) van Albertus Seba gebruiken de choreografen het podium om hun eigen Kunstkamer te vormen, waarmee NDT gepresenteerd wordt als een veelzijdig ‘Gezelschap van Rariteiten’.

Kunstkamer is een uniek project waarin de vier choreografen een intensieve samenwerking aangaan en hun verschillende danstalen verweven tot één creatie, live begeleid door Het Balletorkest. Deze exceptionele voorstelling zal na haar Nederlandse première doorreizen naar Londen, Madrid, Parijs, Berlijn en Baden-Baden.

 

Sol León en Paul Lightfoot
Marco Goecke
Crystal Pite
Muzikale begeleiding: Het Balletorkest

ndt.nl