Nationale Opera & Ballet presenteert

The School of Life Alain de Botton on emotional intelligence

Voorstelling voorbij

Hoe leid je een goed leven in de 21ste eeuw?

Tijdsduur 1:30

Taal English

Hoe leid je een goed leven in de 21ste eeuw? Deze vraag staat centraal in het werk van Alain de Botton. Zowel in zijn boeken als bij The School of Life (door hem opgericht in 2008) zoekt hij naar inzichten die ons echt helpen in het leven. Het belangrijkste ingrediënt, zo heeft hij ontdekt, is emotionele intelligentie.

Ons leven

Emotionele intelligentie beïnvloedt elk aspect van ons leven, van romantische tot professionele relaties, van onze innerlijke veerkracht tot ons sociale succes. Misschien is het wel de belangrijkste vaardigheid die we nodig hebben om te overleven in de moderne wereld. Maar hoe ontwikkelen we het? Tijdens dit evenement deelt Alain de Botton de lessen die in zijn carrière tot nu toe het meest vruchtbaar zijn gebleken.

Over Alain de Botton

Alain de Botton is niet alleen een beroemde schrijver en de oprichter van The School of Life, maar hij staat ook bekend als een van de beste sprekers ter wereld. In zijn unieke stijl - grappig en diep, rigoureus en menselijk - weet hij ons te confronteren met de vreemde dingen die we als mens doen. Hij laat ons over onszelf lachen, en toont ons vervolgens oplossingen.

Alain de Botton brak in 1993 door met zijn boek Proeven van Liefde. Hij verkocht direct miljoenen exemplaren en in 2009 werd het verfilmd door Julian Kemp. Inmiddels heeft hij zestien boeken op zijn naam staan, waaronder De troost van de filosofie, Statusangst, Ode aan de arbeid en Religie voor atheïsten. In 2008 richtte hij The School of Life op in Londen, waarmee hij een groot YouTube-kanaal opzette. Nog steeds staat hij aan het roer van deze inmiddels internationale organisatie, met vestigingen in onder andere Seoul, Sao Paulo, Sydney en natuurlijk Amsterdam. In 2019 verschijnt bij Penguin zijn nieuwste boek The School of Life; An Emotional Education.

Praktische informatie
Datum: zaterdag 12 oktober 2019
Deuren open: 10:00
Zaal open: 10:30
Begintijd: 11:00
Eindtijd: 12:30
Taal: Engels
Locatie: Nationale Opera & Ballet
Adres: Amstel 3, Amsterdam

Tickets via The School of Life
Early bird ticket: €39,- (uitverkocht)
Regulier ticket: €49,-
Regulier ticket + boek: €75,- (incl. een gesigneerd exemplaar van het nieuwe boek van Alain de Botton The School of Life)
Premium ticket: €120 (incl. meet & greet met Alain de Botton, een van de beste plaatsen in het theater en een gesigneerd exemplaar van het nieuwe boek van Alain de Botton The School of Life)Twee van onze wereldwijd beroemdste wetenschappers staan voor het eerst samen op het podium. Frans de Waal en Dick Swaab vertellen in de grote zaal van Nationale Opera & Balletover hun vakgebied en geven vanuit de primatologie en neurobiologie hun unieke kijk op onze samenleving.

Meer informatie?

The School of Life: Alain de Botton