Het Nationale Ballet presenteert

In the Future Junior Company en amateur dansgroepen

Start verkoop 01 sep 12:00

Professionals en amateurs vieren de toekomst van de dans

Op 31 augustus 2021 bestaat Het Nationale Ballet 60 jaar. Als voorschot op het jubileum vieren we dit samen met dansgroepen uit heel Nederland in het participatieproject In the Future. Alle stijlen zijn welkom. Van flamenco tot hiphop en van breakdance tot reggaeton.

Tijdens In the Future tonen tien amateurdansgroepen hun eigen choreografie. Daarnaast danst onze Junior Company het ballet In the Future van Hans van Manen. Een feestelijk programma met de meest uiteenlopende dansstijlen en minstens één gemene deler: de liefde voor de dans. 

 

Open voor iedereen

Dansgroepen kunnen zich aanmelden tot mei 2020 (een jaar voor de voorstelling) via operaballet.nl/future
Alle dansstijlen zijn welkom. Geselecteerde groepen ontmoeten een artistiek team van Het Nationale Ballet en hebben een uitwisseling over stijl, techniek en de toekomst van de dans.

 

Subliem spel van kleuren en lichamen 

Hans van Manen maakte zijn choreografie In the Future in 1986 voor het Scapino Ballet Rotterdam, op de pulserende, jazzy muziek van het album Music for “The Knee Plays” van David Byrne. Het swingende en verrassende stuk heef nog niets aan kracht ingeboet. In 2018 voerde de Junior Company de choreografie voor het eerst uit. De kostuums van Keso Dekker – van voren groen, van achteren rood – spelen een belangrijke rol in het sublieme spel van kleuren en lichamen dat Van Manen speelt.

Choreografie
Hans van Manen

Muziek
David Byrne

Overig programma
Diverse choreografeën van Nederlandse amateurdansgroepen.