Nationale Opera & Ballet presenteert

Nederlands Dans Theater PAUL LIGHTFOOT & SOL LEÓN, ROY ASSAF, MARCO GOECKE

Start verkoop 02 jun 12:00

Vier choreografische stemmen

Dit programma combineert vier choreografische stemmen. Huischoreografen Paul Lightfoot en Sol León en de Israëlische choreograaf Roy Assaf creëren nieuw werk voor de dansers van NDT 1. Ook Marco Goeckes succesvolle choreografie Walk the Demon keert terug op het repertoire. 

Gekrijs, gebrul, gevloek
In Walk the Demon, waarin het concept van de stem centraal staat, zien we Marco Goeckes vermaarde, specifieke en hoog technische danstaal. Naast de muzikale stemmen van de orkestwerken door de Tsjechische componist Pavel Haas en de Finse componist Pehr Hendrik Nordrgen, maakt Goecke ook de uitzonderlijke stem van Antony and the Johnsons onderdeel van zijn kunst. Goecke laat zijn dansers ook herhaaldelijk een akoestische stem gebruiken om hen minder abstract en menselijk te laten lijken: gekrijs, gebrul, gevloek, soms gefluisterde woorden die zichzelf herhalen, maar voor Goecke het leven met zich meebrengen.

 

 

 

    di 04 feb Theaterkrant over Walk the Demon

    “Walk the Demon is een spel van verleiden en uithalen: de hand die aait kan elk moment veranderen in een klauw”

    di 04 feb NRC - Walk the Demon

    ‘Mesmerized by the miracle of great dance’

NIEUW WERK
Choreografie
Paul Lightfoot & Sol
León, Roy Assaf

 

WALK THE DEMON
Choreografie
Marco Goecke

INLEIDINGEN

Drie kwartier voor aanvang van elke voorstelling vindt in Nationale Opera & Ballet een inleiding plaats. Deskundigen op het gebied van opera, ballet en dans geven achtergrondinformatie en vertellen interessante details die uw theaterbezoek kunnen verdiepen. De inleidingen zijn in het Nederlands en zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig plaatsbewijs. Ze vinden plaats in de Odeonzaal, onze nieuwe inleidingen- en educatieruimte. Een verkorte versie van de inleiding is ook als podcast op deze website te vinden.

Tijd: 45 minuten voor aanvang van iedere voorstelling
Plaats: Odeonzaal; ingang tussen de even en oneven garderobes