Grande Finale Opera aan de Zaan

Op vrijdag 22 juni vindt de ‘Grande Finale’ plaats van het project Opera aan de Zaan, een samenwerking van De Nationale Opera en Agora, de stichting voor bijzonder primair onderwijs in de Zaanstreek.

Tijdens dit operajaar hebben 7000 leerlingen van 25 Zaanse basisscholen kennisgemaakt met de voor hen onbekende wereld van opera. Ze hebben workshops gevolgd in zingen, musiceren en regisseren en ze hebben decors en kostuums ontworpen en gemaakt. De leerlingen hebben de jeugdopera Hondenhartje bezocht in Nationale Opera en Ballet én hun eigen opera voorstellingen gemaakt.

Het operajaar wordt op 22 juni afgesloten met een groot feest: de Grande Finale. Deze zal plaatsvinden tussen 15.00 en 20.00 uur in het hart van Zaandam: in het Zaantheater, De Burcht en de Oostzijderkerk.

In het Zaantheater en op het festivalterrein De Burcht (inclusief foodtrucks en horeca) presenteren de leerlingen hun mooiste operamomenten samen met drie solisten van het Koor van de Nationale Opera, begeleid door het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Alle informatie is te vinden in het programmaboekje, dat je hier kunt downloaden:

programmaboekje