Het Nationale Ballet LIVE tijdens World Ballet Day

Op World Ballet Day kun je vijftien uur via Facebook non-stop live de repetities volgen van balletgezelschappen van over de hele wereld. Naast de initiatiefnemers van World Ballet Day - The Royal Ballet, het Bolshoj Ballet, The Australian Ballet, San Francisco Ballet en The National Ballet of Canada - is ook Het Nationale Ballet líve aanwezig.

Om vier uur ’s middags staat een repetitie van de voorstelling La Dame aux Camélias op het programma, een avondvullend ballet van John Neumeier dat vanaf 13 oktober in Nationale Opera & Ballet te zien is. Het Nationale Ballet toont de repetitie van een pas-de-deux en van de Golden Ball.

Danseres Wendeline Wijkstra presenteert de livestream en spreekt met Ted Brandsen, directeur van Het Nationale Ballet, met eerste solisten Igone de Jongh, Daniel Camargo, Anna Tsygankova en James Stout én met balletmeester Kevin Haigen, die al bij de eerste uitvoeringen van La Dame was betrokken en die speciaal voor het instuderen overkwam.

Kijk voor de livestream op Facebook.com/HetNationaleBallet