Familievoorstellingen

Ook komend seizoen zijn er weer verschillende voorstellingen die bij uitstek geschikt zijn om uw (klein-)kinderen mee naar toe te nemen. Op deze pagina ziet u onze selectie.

Bij geselecteerde matinees zijn er speciale inleidingen voor het hele gezin. Hier vind u een overzicht.

Vanaf 6 jaar

De Jongen die te snel groeide

De jongen die te snel groeide is een opera over erbij horen en jezelf zijn, voor iedereen vanaf 6 jaar. De voorstelling wordt gespeeld en gezongen door volwassen zangers én een kinderkoor.

van 30 april t/m 4 mei 2019

Meer info

Vanaf 8 jaar

Cinderella

Cinderella, een eigentijds en filmisch balletspektakel, is een belevenis vol humor, virtuoze dans en met een fikse dosis magie. Een ‘must see’, het aloude sprookje Assepoester, opnieuw tot leven gebracht voor een nieuwe generatie.

van 13 december 2018 t/m 1 januari 2019

Op zondag 23, 30 december 2018 is er een speciale inleiding voor kinderen.

Meer info

Vanaf 10 jaar

Die Zauberflöte

Die Zauberflöte is, met onder meer de komische figuur van de geliefde vogelvanger Papageno, een voor alle leeftijden zeer toegankelijke opera – voor jongeren tot 16 jaar worden speciale prijzen gehanteerd.

van 7 t/m 9 september 2018

Meer info

Unboxing ballet

De Junior Company gaat ook dit seizoen op reis door het hele land met Unboxing Ballet. Een programma dat klassiek ballet op het hoogste niveau koppelt aan werk van eigenzinnige en eigentijdse choreografen als Hans van Manen en Ernst Meisner.

Van 25 januari t/m 21 april, door heel Nederland

Meer info

Het Zwanenmeer

Het Zwanenmeer wordt vaak het ‘ballet der balletten’ genoemd, waarbij de versie van Rudi van Dantzig uitblinkt in emotionele zeggingskracht.

Van 16 maart t/m 2 juni 2019

Op zondag 24, 31 maart, zondag 12 mei 2019 is er een speciale inleiding voor kinderen.

Meer info

Porgy & Bess

Porqy and Bess is de bij een groot publiek geliefde en unieke opera waarin George Gershwin jazz combineerde met de westerse operatraditie en met Afro-Amerikaanse en Russisch-Joodse muziek.

Van 16 t/m 31 januari 2019

Op zondag 20, 27 januari 2019 is er een speciale inleiding voor kinderen.

Meer info

Giselle

Na internationale successen met Giselle gaat Het Nationale Ballet nu met deze ‘Hamlet van het ballet’ op tournee door Nederland. Giselle is een van de oudst overgeleverde en tegelijkertijd nog altijd meest gedanste balletten ter wereld.

Van 6 november 2018 t/m 18 april 2019

Meer info