Voorstellingen voor de hele familie

Van peuters tot tieners: Nationale Opera & Ballet maakt voorstellingen voor iedereen.

Jeugdvoorstellingen

Kriebel (2+)

Hoe klinkt een kriebel in je buik? Een vioolspelende zanger, een dansende percussionist en een zingende danseres nemen het jonge publiek mee in een speelse ontmoeting tussen dans, muziek en stem.

Meer info

De kleine grote kist (4+)

Wat gebeurt er als een boek zo spannend is dat het verhaal werkelijkheid lijkt? En wat doe je als een kist op zolder opeens gaat bewegen? In De kleine grote kist worden kleuters meegevoerd in een betoverend dansavontuur.

Meer info

Een lied voor de maan (6+)

De eenzame mol schrijft een lied voor de maan. De sprinkhaan repeteert met zijn orkest en ’s nachts geven ze een prachtig concert. Maar waarom kijkt de maan daarna zo triest? Een nieuwe opera gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Toon Tellegen.

Meer info

Het monster van Minos (8+)

De jonge held Theseus trekt erop uit om een mensenverslindend monster te bevechten. Een opera gebaseerd op de Griekse mythe van de Minotaurus. Naast professionele zangers en musici doen ook kinderen, jongeren en volwassen liefhebbers mee. 

Meer info

Zelf meedoen?

Familievoorstellingen

La Cenerentola (8+)

Assepoester à la Rossini. Een uitbundige sprookjesopera waarin Angelina de ware liefde vindt bij haar prins. Deze opera belooft een vrolijke decemberproductie te worden voor de hele familie.

Meer info

Familie-inleidingen

Notenkraker & Muizenkoning (8+)

De donkere decemberdagen worden lichter met dit hartverwarmende ballet-sprookje. Een magische wereld die het kind in iedere toeschouwer wakker maakt.

Meer info

Familie-inleidingen

Giselle (10+)

Een van de meest romantische werken uit het klassieke balletrepertoire. Een graaf wordt verliefd op een onbevangen boerenmeisje, verleidt haar, en luidt daarmee haar en zijn eigen ondergang in…

Meer info

Familie-inleidingen

GRIMM (8+)

Balletdansers en hiphoppers geven samen een twist aan de bekende sprookjes van de gebroeders Grimm. Een voorstelling van de Junior Company van Het Nationale Ballet en ISH Dance Collective, te zien in theaters overal in het land.

Meer info