Kijkje achter de schermen

Op ontdekkingsreis in het theater. Een theatrale rondleiding door Nationale Opera & Ballet.

Voor leerlingen van groep 1 t/m 8 zijn twee theatrale rondleidingen samengesteld. Het zijn spannende ontdekkingsreizen langs de schatkamers van het theater.

Speuren en sporen in het theater

Er is altijd erg veel te doen in ons theater. In alle drukte is er vandaag een belangrijk rekwisiet zoekgeraakt. Met een plattegrond vol aanwijzingen volgen de leerlingen een spannende speurtocht door het theater. Om de tocht tot een goed einde te brengen, zal er ook gezongen of gedanst moeten worden!

Josefine de schoonmaakster

Josefine werkt als schoonmaakster bij Nationale Opera & Ballet. Zij droomt ervan ooit zelf op het toneel te schitteren. Op een dag staat een groep kinderen voor de deur. Ze trekt de stoute schoenen aan en besluit ze binnen te laten en mee te nemen voor een kijkje achter de schermen. Zij kent dit gebouw tenslotte als geen ander. En misschien kunnen de kinderen haar wel helpen haar droom te verwezenlijken? Afsluitend gaan de kinderen zelf zingen of dansen.

Verschillende varianten

Beide rondleidingen zijn beschikbaar in een ballet- en een operavariant en er zijn verschillende versies voor midden- en bovenbouw. In combinatie met één van onze andere workshops, lessen en projecten kan ook een algemene kinderrondleiding door ons theater worden gevolgd.

Praktische informatie

Voor: groep 1 t/m 8
Wanneer: in overleg
Duur: circa 1,5 uur
Kosten: €75 per groep van 15 leerlingen en een begeleider

INSCHRIJVEN