CKV: Workshops & voorstellingsbezoek

Het bijwonen van een opera- of balletvoorstelling is een prachtige belevenis. Om zoveel mogelijk jongeren kennis te laten maken met deze kunstvormen, bieden wij een projectdag rondom de meeste van onze voorstellingen.

Bekijk de video voor een impressie

De workshop

Tijdens de workshop worden de leerlingen actief betrokken bij de voorstelling die ze ’s avonds zullen bezoeken. Ze beginnen met een warming-up en enkele zang- of dansoefeningen. Vervolgens spelen of dansen ze korte fragmenten gebaseerd op de voorstelling van die avond en gaan ze dieper in op de gebruikte thema's, dramaturgie en vormgeving om vertrouwd te raken met de muzikale en theatrale inhoud. Ook krijgen ze een korte rondleiding langs het toneel. 

Praktische informatie

Niveau: HAVO/VWO (bovenbouw)

Aanvang en duur
De projectdag vindt steeds plaats in de middag, de voorstelling is 's avonds. Voor de exacte aanvangstijden, zie de specifieke voorstelling hieronder. Het middagprogramma bestaat uit een workshop van twee uur en een korte rondleiding. Het is mogelijk om aanvullend een uitgebreide backstage-rondleiding te boeken. Tussen de workshop en voorstelling zit voldoende tijd om met de leerlingen ergens een hapje te eten.

Groepen
De operaworkshop wordt gegeven aan twee groepen van 30 leerlingen (boven- bouw HAVO/VWO). Aan de balletworkshop kunnen in totaal twee groepen van 20 leerlingen deelnemen. Bij sommige producties is het mogelijk met meer groepen de voorstelling te bezoeken. Meer informatie? Neem contact op met educatie@operaballet.nl

Kosten
De kosten voor leerlingen en begeleiders bedragen €19,50 per persoon, inclusief voorbereidend lesmateriaal, workshop én voorstellingsbezoek.

 

Het aanbod: