De Making-of Mata Hari

5-delige miniserie

Tijdens deze korte video’s neemt Sylvana Simons je mee achter de schermen van Mata Hari: het grootschalige ballet over het turbulente leven van de Nederlandse spionne én danseres Mata Hari, die uitgroeide tot een van de meest bekende en iconische vrouwen in de Nederlandse geschiedenis.

Bezieling van Mata Hari in eigen huis
Alles komt in de mini-serie voorbij: van de choreografie en muziek tot de decors en kostuums. Sylvana neemt u mee langs de afdelingen, de makers en de dansers, om u te laten ervaren wat er allemaal komt kijken bij de totstandkoming van een balletproductie in ons huis.

Het avondvullende ballet Mata Hari uit 2016  is van de hand van artistiek directeur Ted Brandsen en librettist Janine Brogt. Tarik O’Regan componeerde speciaal voor Mata Hari de muziek. Hij is een van de meest toonaangevende Britse componisten van dit moment. 

 

Aflevering 1: Kennismaking met Mata Hari

In de eerste aflevering kijkt presentatrice Sylvana Simons mee tijdens de repetities van Mata Hari. Ook ontmoet ze Ted Brandsen, artistiek directeur van Het Nationale Ballet en choreograaf van Mata Hari. Samen met librettist Janine Brogt bezoekt ze het Fries Museum in Leeuwarden, waar Mata Hari is geboren en haar plakboeken nu bewaard worden.

Aflevering 2: Kostuums

Voor het ballet Mata Hari werden meer dan 300 kostuums gemaakt. In deze tweede aflevering van The Making of Mata Hari neemt kostuumontwerper François-Noël Cherpin je mee in zijn maakproces.

Aflevering 3: Decor

Neem een kijkje achter de schermen met deze derde aflevering van The Making of Mata Hari en zie hoe het decor van een volledig nieuw ballet tot stand komt!

Aflevering 4: Anna Tsygankova als Mata Hari

In de vierde aflevering van The Making of Mata Hari vertelt eerste soliste Anna Tsygankova hoe het is om in de rol van de Nederlandse spionne en danseres te duiken. Ook kijken we mee bij haar repetities.

Aflevering 5: Muziek

In de vijfde aflevering ontmoet Sylvana componist Tarik O’Regan en kijkt ze bij de repetities van Het Balletorkest.