Nationale Opera & Ballet in FashionWeek Amsterdam

Het Nationale Ballet en De Nationale Opera presenteren in samenwerking met Fashionweek Amsterdam twee events tijdens 10 Days Downtown. De Nationale Opera werkt samen met modeontwerpster Zyanya Keizer. Het Nationale Ballet werkt samen met modeontwerper David Laport, filmmaker Mathieu Gremillet en choreograaf Juanjo Arques.

Fashion meets Dutch National Opera
Op zondag 18 juni presenteert ontwerpster Zyanya Keizer in samenwerking met De Nationale Opera het event Fashion meets Dutch National Opera in Nationale Opera & Ballet. Zyanya Keizer presenteert haar INCUBUS-collectie, waarvoor zij zich liet inspireren door nachtmerrieachtige situaties. Sopraan Katharine Dain en mezzosopraan Eva Kroon zullen daarbij aria's ten gehore brengen.

Fashion meets Dutch National Opera
Zondag 18 januari 2015, Nationale Opera & Ballet
16.00 & 17.30 uur.

 

Fashion & Ballet
Op zaterdag 24 januari presenteert ontwerper David Laport in samenwerking met  filmmaker Mathieu Gremillet en Het Nationale Ballet zijn Spring/Summer collectie 2015 tijdens het event Fashion & Ballet in de Koepelkerk in Amsterdam. De inspiratie voor de collectie van Laport komt voort uit zijn fascinatie voor de insectenwereld. Filmmaker Mathieu Gremillet creëerde samen met choreograaf Juanjo Arques en twee danseressen van Het Nationale Ballet een korte film & performance waarin de collectie en dans samenkomen.

David Laport: “Dans geeft de mogelijkheid om het gevoel van beweging en expressie die in mijn ontwerpen altijd een belangrijke rol spelen nog zichtbaarder te maken. De beweging in dans zie ik bijna als een verlengstuk van de ontwerpen en brengt de kleding tot leven en de dansers geven een nieuwe benadering aan het ontwerpen.”

Zalando presents 10 Days Downtown
Gedurende het jaar organiseert FashionWeek Nederland openbare events onder de titel Downtown. Dit unieke platfom brengt kunst, cultuur, dans, theater, muziek en mode samen. Met Downtown maakt FashionWeek mode toegankelijk voor een breed publiek. De editie van Zalando presents 10 Days Downtown vindt plaats van 16 tot en met 25 januari 2015 en is onderdeel van de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam en bestaat uit tien events gedurende tien dagen op tien verschillende locaties.

Fashion & Ballet
Zaterdag 24 januari 2015, de Koepelkerk- Renaissance Amsterdam Hotel
16.00 & 18.00 uur.