De Nationale Opera: nominatie Gurre-Lieder

De Nationale Opera is met Gurre-Lieder genomineerd voor een International Opera Award 2015 in de categorie ‘New Production’. De International Opera Awards (kortweg ‘The Operas’) is een initiatief van het Engelse Opera magazine. De nominaties voor de International Opera Awards 2015 werden woensdag 15 januari 2015 bekendgemaakt. Via de website van de International Opera Awards kan iedereen zijn stem uitbrengen in deze categorie.

De Nationale Opera neemt het in de categorie ‘New Production’ op tegen het Opernhaus Zürich (Alcina), het Festival d’Aix-en-Provence (Ariodante), de English National Opera (Benvenuto Cellini), de Birmingham Opera Company (Khovanskygate) en de Metropolitan Opera (Prince Igor, regie: Pierre Audi). DNO won in 2013 al eens de award voor beste nieuwe productie met De legende van de onzichtbare stad Kitesj en het meisje Fevronja. De Nationale Opera brengt in mei een nieuwe productie uit van Benvenuto Cellini, in een regie van Terry Gilliam.  

De Nederlandse regisseur Lotte de Beer is genomineerd in de categorie ‘Newcomer’. Zij maakte in het verleden de voorstelling Ringetje (2012) voor Het Muziektheater Amsterdam en Waiting for Miss M. (2012) voor De Nationale Opera. De Operadagen Rotterdam zijn genomineerd in de categorie ‘Festival’.

website Opera Awards