Presentatie seizoen 2015-2016!

Met trots en plezier presenteren wij het seizoen 2015-2016 van Nationale Opera & Ballet, De Nationale Opera en Het Nationale Ballet. Bestel nu uw abonnement. Tot 1 mei kunt u de beste plaatsen krijgen voor de laagste prijs!

Bekijk het programma Abonnementeninformatie

Het is een feestelijk seizoen voor De Nationale Opera dat haar vijftigjarig bestaan viert. Groots en meeslepend, zoals dat hoort voor een jubilerend gezelschap dat de afgelopen decennia succes op succes heeft weten te boeken in binnen- en buitenland, onder de bezielende leiding van Pierre Audi en niet te vergeten dankzij een fantastisch koor, een uitmuntend artistiek team en een gestroomlijnde organisatie. De Nationale Opera heeft zich ontwikkeld tot een internationaal vermaard operahuis met een reputatie van kwaliteit en eigenzinnigheid.

Het Nationale Ballet heeft een indrukwekkende groep dansers en behoort volgens gezaghebbende journalisten tot de top vijf van de wereld. Een van de bijzondere producties komend seizoen is Mata Hari, een avondvullend, verhalend ballet door artistiek directeur en choreograaf Ted Brandsen.

De programmering 2015 - 2016 bevat opera- en balletproducties die gekenmerkt worden door topkwaliteit en een vernieuwende aanpak, zoals u van ons gewend bent. We creëren, produceren en presenteren opera en ballet van wereldklasse. De meeste producties worden in eigen huis gemaakt en opgevoerd door ons koor en onze dansers; de kostuums, pruiken, decorstukken en rekwisieten komen uit onze ateliers. Het feit dat alles in huis wordt gemaakt en daarmee het vakmanschap wordt beschermd en ontwikkeld, maakt ons instituut uniek en bijzonder.

Nationale Opera & Ballet brengt de artistieke, ambachtelijke en technische kwaliteiten van beide kunstvormen bij elkaar en vernieuwt ze.

Voorwoord Els van der Plas, algemeen directeur Nationale Opera & Ballet
Voorwoord Pierre Audi, directeur opera
Voorwoord Ted Brandsen, directeur ballet