Junior Company op IJ-Salon

Op zaterdag 21 maart (15.00-17.15 uur) maakt de Junior Company van Het Nationale Ballet voor de tweede keer zijn opwachting bij de IJ-Salon in het Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam. De jongelingendivisie met talentvolle dansers zal onder meer Visions Fugitives (1990) dansen, een van de topwerken uit het oeuvre van Hans van Manen, vaste choreograaf bij Het Nationale Ballet. Hij creëerde het ballet, op gelijknamige muziek van Prokofjev, in oorsprong voor het Nederlands Dans Theater. De muziek wordt live uitgevoerd door jonge musici uit het Koninklijk Concertgebouworkest.

Als dansers treden aan Nancy Burer, Veronika Verterich, Yuanyuan Zhang; Cristiano Principato, Thomas van Damme en Martin ten Kortenaar aan.

Junior Company

Over IJ-Salon
De IJ-Salon houdt vijf keer per jaar op zaterdagmiddag in het Muziekgebouw aan ’t IJ verrassingsoptredens, waarbij het publiek niet precies weet wat het te wachten staat. De musici laten zich inspireren door bijzondere en telkens wisselende muzikale of anderszins kunstzinnige gasten. Kamermuziek in grote en kleine bezettingen vormt samen met poëzie, theater, beeldende kunst, dans of filosofie telkens een unieke, niet te missen middag voor iedereen met liefde voor muziek.

IJ-Salon

Foto: dansers Junior Company in Embers van Ernst Meisner