Nieuwe solisten bij Het Nationale Ballet

Anna Ol nieuwe eerste soliste en Semyon Velichko nieuwe tweede solist

De Russische dansers Anna Ol en Semyon Velichko zullen in de loop van augustus Het Nationale Ballet komen versterken. Anna Ol als eerste solist en Semyon Velichko als tweede solist. Beiden zijn momenteel nog eerste solist bij het Russische Stanislavski and Nemirovich-Danchenko Moscow Academic Music Theatre.
 

Ted Brandsen, directeur Het Nationale Ballet:

“Anna Ol is een bijzondere en veelzijdige danseres, die als eerste soliste (principal) alle grote rollen in het klassieke repertoire heeft gedanst en daarnaast met toonaangevende hedendaagse choreografen heeft gewerkt. Met haar zuivere en ragfijne techniek, prachtige klassieke lijnen en proporties en haar grote toneelpersoonlijkheid is zij een aanwinst voor het tableau van Het Nationale Ballet. Samen met Semyon Velichko, een mooie en sterke solist met ruime ervaring, komt Anna ons gezelschap versterken, aangetrokken door het brede repertoire en de groeiende internationale reputatie van Het Nationale Ballet. Ik verheug me enorm op de komende samenwerking.”

Anna Ol
Anna Ol is opgeleid aan de Krasnoyarsk Ballet College en danste behalve bij het Stanislavski and Nemirovich-Danchenko Moscow Academic Music Theatre, ook bij het Siberische Staatsballet, de Staatsopera van Tatarstan en het Mikhailovsky Theater in St. Petersburg. Ze danste hoofdrollen in balletten als Giselle, La Fille mal Gardée, Don Quichot, Romeo en Julia, The Sleeping Beauty, La Bayadere en Manon en behaalde goud bij de Grand prix Galina Ulanova in Krasnoyarsk en tijdens de Arabesque 2010 competitie in Perm (Rusland). Regelmatig is zij als gastsoliste aanwezig bij internationale balletgala's.

Semyon Velichko
De Russische Semyon Velichko studeerde aan de Novosibirsk Ballet College in Rusland, danste bij het Novosibirsk Academic Opera and Ballet Theatre en vanaf 2011 bij het Stanislavskyi and Nemirovich-Danchenko Moscow Academic Music Theatre. Hij danste hoofdrollen in onder andere Giselle, De Notenkraker, Coppelia, La Sylphide, La Bayadere en Cinderella en trad op als gastsolist bij verschillende internationale balletgala’s.