Lotte de Beer wint Viva400-prijs

'Cultuurvernieuwing bij uitstek!', aldus de jury
De Viva400 gaat ieder jaar weer over 400 ondernemende vrouwen die dat jaar het verschil maakten binnen hun vakgebied. De 400 koplopers worden onderverdeeld in vier categorieën: creatieven, knappe koppen, krachtpatsers en wereldverbeteraars. In de categorie creatieven 2015, is operaregisseur Lotte de Beer de winnaar. 'Zij maakt opera toegankelijk voor iedereen en doet dat op een leuke, kleinschalige en openhartige manier: cultuurvernieuwing bij uitstek! Haar werk reikt ver buiten onze landsgrenzen en heeft internationaal impact', aldus de organisatie. 'Ze is jong, succesvol én won dit jaar de prijs voor Beste nieuwkomer tijdens de prestigieuze International Opera Awards in het Londense Savoy Theatre. Volgend jaar gaat de drukbezette regisseur met haar eigen gezelschap Operafront voor de New Yorkse Metropolitan Opera aan de slag, waar ze het project MET2GO, kleinschalige opera’s op locaties in de verschillende wijken van New York, gaat uitvoeren. Ook tof: in 2018 zal ze als regisseur in een nieuw gecomponeerde opera debuteren in diezelfde Metropolitan Opera.'

viva400

Lotte de Beer is nauw betrokken bij De Nationale Opera. In het verleden regisseerde ze Waiting for Miss Monroe en Ringetje.
Op dit moment regisseert ze Hänsel & Gretel‎ waarin ze een moderne visie geeft op de sprookjesopera van Engelbert Humperdinck. Deze productie zal op donderdag 3 december in première gaan in Nationale Opera & Ballet.

hänsel-und-gretel

Foto: © Viva  -  Lotte de Beer (3e van links)