JAN TAMINIAU ONTWERPT VOOR HET NATIONALE BALLET

De wereldberoemde modeontwerper Jan Taminiau, die zich concentreert op maatwerk voor een selecte groep klanten waaronder Máxima en Lady Gaga, ontwerpt de kostuums voor een nieuw duet van Ernst Meisner. Eerste soliste Igone de Jongh en het jonge Nederlands/Canadese danstalent Martin ten Kortenaar zullen dit duet dansen. Het is de eerste keer dat Meisner en Taminiau samenwerken. Meisner, voormalig danser bij The Royal Ballet en Het Nationale Ballet, is sinds 2013 artistiek coördinator van de Junior Company van Het Nationale Ballet.

De twee wereldpremières in Transatlantic zijn afkomstig van Meisner en de jonge Brit George Williamson (25). Van Justin Peck danst Het Nationale Ballet de Europese première van Year of the Rabbit op muziek van singer-songwriter Sufjan Stevens. Van artistic associate David Dawson (Berlijn) danst het gezelschap een reprise van het internationaal bejubelde ballet Overture (2013).

Transatlantic is van zaterdag 11 tot en met zondag 26 juni 2016 te zien in Nationale Opera & Ballet te Amsterdam en wordt gepresenteerd in het kader van het Holland Festival 2016.