PIQUE DAME VAN DE NATIONALE OPERA WINT BACHTRACK AWARD

Pique dame heeft de Bachtrack Opera Award voor 'Best Production' heeft gewonnen. De productie ging in juni in premiere bij De Nationale Opera in de regie van Stefan Herheim onder leiding van Mariss Jansons met het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Pique dame wist 69% van de stemmen te veroveren. De productie won van producties van de Royal Opera, Opéra de Lyon, Washington National Opera, Theater an der Wien en de Komische Oper Berlin. De Bachtrack Opera Awards zijn een initatief van de internationale klassieke muziek website Bachtrack.com. Elk jaar reikt de website in de zomer verscheidene awards uit om de prestaties in het afgelopen opera seizoen te loven. De award is een publieksprijs, na de selectie van de redactie bepalen lezers van de website de winnaar.

In andere categorieën was De Nationale Opera genomineerd met Ingo Metzmacher als 'Best Conductor' voor zijn muzikaal leiderschap van Chovansjtsjina, Francesco Meli als 'Best Male Singer' voor zijn rol van Manrico in Il trovatore en het Koor van De Nationale Opera als 'Best Chorus' voor de prestaties in Chovansjtsjina.

Pique dame was in juni te zien bij De Nationale Opera en is nog tot en met december online te zien via The Opera Platform. De productie is een co-productie met Royal Opera House in Londen.