Een blik in de toekomst; foyer 2e balkon vernieuwd

Wist u dat op het tweede balkon van onze foyer deze zomer een eerste pilot van de verbouwing is gerealiseerd? Zo zijn de plafonds, de vloeren en de bar op het tweede balkon volledig vernieuwd. Neem er vooral tijdens uw bezoek aan ons theater eens een kijkje!

Het ‘proefmodel’ wordt de komende maanden verder uitgewerkt en geeft een goede indruk, zij het nog onder voorbehoud, van hoe de foyer er na voltooiing uit komt te zien. De nieuwe meubels worden pas later in het seizoen uitgeprobeerd.

Er is een nieuw grijs tapijt gelegd en langs het buffet en de stalen wand ligt nu een notenhouten parket. Ook de verlichting  is aangepast: de cirkel van licht zorgt voor meer licht en wordt in januari 2018 ook aan de andere kant van het tweede balkon aangelegd. Verder zijn bij het buffet en langs de gevel duurzame LED spots aangebracht en worden binnenkort alle spotjes in het plafond vervangen.

September 2018, wanneer ook het eerste balkon en zaalniveau zijn aangepast, wordt het bestaande meubilair vervangen door meubels ontworpen door Richard Hutten.  Het gebouw van Nationale Opera & Ballet werd ontworpen in 1986 door Cees Dam. Het nieuwe ontwerp is een samenwerking tussen Diederik Dam (architect), Richard Hutten (ontwerper) en  Aleksandar Rublek (lichtontwerper).

Het totale project beslaat een aantal jaren omdat er alleen in de zomerperiodes kan worden verbouwd. Ook werken we aan een plan voor een café-restaurant. De plannen voor de verbouwing lopen parallel aan de plannen van de Gemeente Amsterdam voor de verbouwing van Stadhuis en Waterlooplein.

In het afgelopen seizoen hebben we tot onze grote vreugde al de nieuwe Odeonzaal in het souterrain in gebruik kunnen nemen. Met deze ruimte kunnen we jeugdvoorstellingen, speciale programma’s voor scholen en activiteiten voor onze vaste en toekomstige bezoekers ontwikkelen en uitbreiden.

Onze droom om het theater toekomstbestendig te maken en aan te passen aan de wensen van het publiek is niet mogelijk zonder steun van partners en bezoekers. Er zijn verschillende mogelijkheden om als bedrijf, stichting, fonds of particulier hieraan bij te dragen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ruth de Vries, 020-5518066 of r.dvries@operaballet.nl.