Games en Quizzen

Speel mee! Van opera memory game tot balletquiz, er is voor iedere spellenfanaat wat wils. Ontdek ons volledige aanbod aan games en quizzen hieronder!

Speel een operaquiz        Speel een balletquiz
Speel een operagame      Speel een balletgame

Operaquizzen

Geschiedenis van De Nationale Opera

Bent u een operakenner en denkt u  alles te weten over de geschiedenis van De Nationale Opera? Test uw kennis met deze quiz!

Speel de quiz

 

 

 

Het begin van opera

 

Opera, waar begon het eigenlijk? Opera is een eeuwenoude vorm van muziektheater, maar hoeveel weet u daar eigenlijk over? Maak onze quiz en kom erachter!

Speel de quiz

Der Ring des Nibelungen

Hoeveel weet u eigenlijk van Wagners Ring? Doe de quiz en test je kennis!

 Speel de quiz

 

 

 

 

 

Operakennis

Opera, wat is dat eigenlijk? Om die vraag te kunnen beantwoorden hebben wij speciaal voor alle kinderen die nu niet naar school kunnen en thuis zitten een quiz gemaakt! In deze quiz kunnen zij hun kennis over opera testen en er misschien nog het een en ander van opsteken. Doe de quiz met uw (klein)kinderen of natuurlijk gewoon zelf!

Speel de quiz

Opera en mythologie

Opera houdt van drama, grootse verhalen en bijzondere figuren. Het is dan ook geen wonder dat componisten en librettisten regelmatig inspiratie uit de Griekse en Romeinse mythologie halen. Denkt u alles te weten over mythologie in opera? Doe de quiz!

Speel de quiz

Operagames

Prinsen in opera memory game

Speciaal voor Prinsjesdag maakten wij een game die volledig in het teken staat van opera-prinsen. Tijd om te testen of u deze prinsen uit verschillende opera’s aan elkaar kunt koppelen. Weet u binnen de tijd de juiste matches te vinden?

Speel de game

Royals in opera memory game

Gefeliciteerd Koning Willem-Alexander en fijne koningsdag iedereen! De koning is alweer een jaartje ouder, tijd om zijn en jouw geheugen te testen! Weet u binnen de tijd al deze opera-royals te matchen? Speel hier onze koninklijke memory game en test uw geheugen.

Speel de game

 

Die Zauberflöte puzzel game

Heb jij in het voorjaar van 2020 de stream van Mozarts Die Zauberflöte gekeken? Leg de puzzel die we van het posterbeeld gemaakt hebben. Je hebt 320 seconden. Veel succes!

Speel de game

 

Balletquizzen

Balletschoenen

Balletschoenen, beter bekend als spitzen, zijn door de jaren heen in allerlei soorten opgedoken in producties van Het Nationale Ballet. Maar hoeveel weet u van balletschoenen in het algemeen? Test uw kennis met deze quiz!

Doe de quiz

Achter de schermen

Decor, kostuums, licht, techniek, rekwisieten, kap en grime: er komt enorm veel kijken bij het produceren van een balletvoorstelling. Hoeveel weet u van wat zich achter de schermen bij Het Nationale Ballet allemaal afspeelt? Test uw kennis in onze quiz!

Doe de quiz

Dansers weetjes

Het is weer tijd om erachter te komen hoeveel u weet over ballet. Deze keer testen wij uw algemene kennis over het leven van een balletdanser. Succes!

Doe de quiz

Tutu's

Hoeveel weet jij over de ballettutu? Test je kennis!

Doe de quiz

Spitzen

Doe de quiz

Historie van het ballet

Durft u onze balletgeschiedenisquiz aan? Doe de quiz om erachter te komen hoeveel u weet over de geschiedenis van ballet!

Doe de quiz

Hans van Manen

Elke balletfan weet dat Hans van Manen een icoon is binnen de balletwereld, maar hoeveel weet u écht over de choreograaf? Doe de quiz om erachter te komen!

Doe de quiz

Sprookjesballetten

Het Zwanenmeer, The Sleeping Beauty en Cinderella. Wat hebben deze balletten met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal gebaseerd op een sprookje. Doe de quiz om erachter te komen hoeveel jij weet over de sprookjesballetten.

Doe de quiz

Balletkennis

Hoeveel weet u van ballet? Om die vraag te kunnen beantwoorden hebben wij speciaal voor het hele gezin een quiz gemaakt! In deze quiz kunnen jullie jullie kennis over ballet testen en er misschien nog het een en ander van opsteken. Succes!

Doe de quiz

Dieren in het ballet

Het is een grote beestenbende bij Het Nationale Ballet! En voor de echte dierenliefhebbers, hebben wij een spel gemaakt. Kunt u raden uit welke voorstellingen deze dieren komen?

Speel de quiz

Ballet games

Royals in het ballet memory game

Gefeliciteerd Koning Willem-Alexander en fijne koningsdag iedereen! De koning is alweer een jaartje ouder, tijd om zijn en jouw geheugen te testen! Weet u binnen de tijd al deze ballet-royals te matchen? Speel hier onze koninklijke memory game en test uw geheugen!

Speel de game

Four Seasons memory game

 

Hoe snel krijgt u de plaatjes bij elkaar? Speel de speciale Four Seasons Memory Game!

Speel de game

Naar welk ballet ga jij?

 

Back to Ballet komt steeds dichterbij! Twijfel jij nog tussen de Classic en de Contemporary edities van Back to Ballet? Geen zorgen! Daarvoor hebben wij dit spel gemaakt. Waag een poging aan onze fruitmachine en ontdek welke editie je moet gaan zien!

Speel de game

Back to Ballet - contemporary puzzel

Voor iedereen die niet genoeg van puzzels kan krijgen hebben wij deze Back to Ballet – contemporary puzzel gemaakt. Lukt het om alle puzzelstukjes binnen de tijd op de juiste plek in de foto te plaatsen?

Speel de game

The Sleeping Beauty puzzel

Heb jij in het voorjaar ook zo genoten van de online stream van The Sleeping Beauty? Dan hebben wij goed nieuws! Voor iedereen die er niet genoeg van kan krijgen hebben wij nu ook The Sleeping Beauty puzzel gemaakt. Lukt het jou om alle puzzelstukjes binnen de tijd op de juiste plek in de foto te plaatsen?

Speel de game

Don Quichot puzzel

In het voorjaar van 2020 streamden wij Don Quichot. Lukt het u om alle puzzelstukjes op de juiste plek in de foto uit dit ballet te plaatsen?

Speel de game

Raad de foto game

Kunt u binnen de tijd raden welke voorstelling er te zien is op de foto? Speel onze 'raad de foto' game en test uw kennis!

Speel de game

Schiet en win game

Hoeveel spitzen kunt u raken binnen 60 seconden? Speel ons spel en kom erachter!

Speel de game

Zet je spitz game

Op pakjesavond mag u uw digitale spitz zetten! Wie vangt de meeste pakjes?

Speel de game