Het Nationale Ballet presenteert

KERSTGALA Beleef de magie bij u thuis

Voorstelling voorbij

Feestelijk verrassingsprogramma voor de hele familie

Tijdsduur 140 minuten

December is traditiegetrouw dé balletmaand. In geen andere maand bezoeken zoveel mensen, overal ter wereld, een balletvoorstelling. Dit jaar is alles anders, maar we vieren de feestdagen nog steeds graag samen met u. Juist nu hebben we kunst en de mogelijkheid om ons in een magische wereld onder te dompelen harder nodig dan ooit. Daarom organiseert Het Nationale Ballet dit jaar een uitbundig, feestelijk Kerstgala. Geniet met de hele familie online van deze exclusieve avond vol beroemde pas de deux en nieuwe werken en laat je betoveren door een overvloed aan Broadway-glamour en winterse sneeuwvlokjes!

BESTEL UW ONLINE TICKET HIERONDER

 

 

De herhaling op 27 december is 24 uur lang beschikbaar vanaf 12.00 

Herhaling 27 december 

Uw ticketaankoop stap voor stap

Wilt u het Kerstgala bij u thuis meemaken? Koop dan een ticket volgens het volgende stappenplan:
 • Klik in de ticketbalk op de voorstelling of hierboven op de button ‘Ik wil toegang’ en vervolgens nog een keer om het Kerstgala voor slechts €15,00 te kunnen zien.
 • We vragen u om een eenmalige registratie. Dit duurt minder dan 1 minuut en kan direct met uw Gmail- of Facebook-account. U kunt ook een account aanmaken met uw eigen emailadres. 
 • Let op: U kunt niet inloggen met het account dat u normaal gebruikt voor de aanschaf van kaarten voor voorstellingen in het theater. U moet u eenmalig opnieuw registreren.
 • Onthoud goed met welk account u zich heeft geregistreerd: deze informatie heeft u weer nodig als u de voorstelling gaat bekijken. 
 • Nadat u een account heeft aangemaakt wordt u automatisch ingelogd. Klik nogmaals op ‘Ik wil toegang’. U wordt doorgestuurd naar de betaalmodule.
 • Kies in de betaalmodule met welk betaalmiddel u wilt betalen: iDeal of Creditcard. Vul de gegevens in, en klik op ‘Betaal’. Hierna wordt u teruggeleid naar de video-pagina binnen de website van Nationale Opera & Ballet. Belangrijk: als u met iDeal betaalt wordt u niet automatisch teruggeleid en dient u na de betaling op 'Terug naar webshop' te klikken.
 • Als u bent teruggeleid naar de webshop van Nationale Opera & Ballet ziet u de tekst ‘Succes!’ op uw beeldscherm staan. De betaling is geslaagd. Klik op de button ‘Ga naar video’ om terug te keren naar de video.
 • Als u hier niet direct de tekst “Je hebt deze video aangeschaft” op de plek “ik wil toegang” ziet staan, ververs/herlaad dan de pagina. Het verversen van de pagina kunt u bijvoorbeeld doen met behulp van de toets 'f5'.
 
Aankoop gelukt?
U kunt op 27 december genieten van het Kerstgala. Log opnieuw in op deze pagina en bekijk de online voorstelling. Start de voorstelling op tijd en geniet van het Kerstgala bij u thuis!
 

Veelgestelde vragen

Komt u er niet uit? Veelgestelde vragen zijn bijvoorbeeld:
Hoe krijg ik toegang tot een betaalde online voorstelling?
Hoe kan ik de voorstelling op mijn televisie bekijken?
Mijn beeld hapert. Wat nu?

Bekijk hier alle vragen en antwoorden

Staat uw vraag er niet tussen? Klik hier voor technische ondersteuning, voor overige vragen stuur een mail naar video.support@operaballet.nl of bel 020 5518 044. De kassa is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 18:00 uur en zaterdag van 12.00 tot 15.00Op zon- en feestdagen zijn wij niet in de gelegenheid om vragen te beantwoorden (met uitzondering van zondag 27 december van 12:00 tot 20:00 uur).

Wilt u Het Nationale Ballet steunen? Meer geven mag altijd via de volgende button:

 
 

Herhaling op 27 december

 
Op veler verzoek brengen we u een herhaling van het Kerstgala op zondag 27 december. De voorstelling is vanaf 12:00 uur 24 uur lang beschikbaar. Op deze manier kunnen wij ook mensen in een andere tijdszone en de jongste balletfans voor wie de avondvoorstelling te laat was de kans geven om te genieten van ons speciale kerstprogramma. Ons Support Team zit van 12:00 uur tot 20:00 uur voor u klaar om eventuele vragen te beantwoorden.
 
Who Cares? - George Balanchine © Hans Gerritsen
Notenkraker & Muizenkoning - Wayne Eagling en Toer van Schayk © Angela Sterling
Romeo en Julia - Rudi van Dantzig © Marc Haegeman
Onegin - John Cranko © Marc Haegeman
Chroma - Wayne McGregor © Renko Holleboom

Van Notenkraker tot Broadway-Glamour

Het galaprogramma toont een dwarsdoorsnede van het rijke, veelzijdige repertoire van Het Nationale Ballet, met fragmenten uit de grote balletklassiekers, topstukken van internationale meesterchoreografen en speciaal voor de gelegenheid gecreëerde premières.

Zo ziet u onder meer de hartstochtelijke balkon-pas de deux uit Rudi van Dantzigs Romeo en Julia en scènes uit hét kerstballet bij uitstek: Notenkraker & Muizenkoning, waaronder de betoverende dans van de Sneeuwvlokken. Onegin van John Cranko toont in ongelooflijke choreografische rijkdom een Russisch liefdesdrama. 

Eerste solisten Jessica Xuan en Jakob Feyerflik dansen de prachtige pas de deux Grand Pas Classique van choreograaf Victor Gsovsky. Grootmeester George Balanchine zorgt voor een flinke dosis glamour, met delen uit zijn verrukkelijke Broadway-ballet Who Cares?, op de speelse evergreens van componist George Gershwin.

Moderne meesterwerken

Ook Hans van Manen en de Britse topchoreograaf Wayne McGregor zijn met hedendaagse meesterwerken vertegenwoordigd. Onder andere McGregors radicale choreografie Chroma zal deze avond te zien zijn. Daarnaast bevat het programma diverse verrassingen. Waaronder wereldpremières van ‘associate artist’ David Dawson en de Nederlandse Wubkje Kuindersma, die door het toonaangevende Amerikaanse Dance Magazine werd opgenomen in zijn ‘Top 25 to watch list for 2019’. Eerste solisten Anna Tsygankova en Constantine Allen zullen Christopher Wheeldons prachtige, intieme chroeografie Duet dansen. 

De presentatie van deze veelzijdige avond ligt in de handen van Milouska Meulens​. Eerder maakte zij met Het Nationale Ballet een online miniserie in aanloop naar onze voorstelling Frida.

Benieuwd naar de cast en ons hele programma? Bekijk alvast hier:

Programma

  ma 21 dec NRC Handelsblad, 2020

  "[…] met natuurlijk ook (delen uit) hét kerstballet Notenkraker & Muizenkoning. Dat vormde een prachtige uitsmijter, vooral dankzij de immer fluwelen sprongtechniek van Young Gyu Choi en de verfijnde elegance van Maia Makhateli, die onlangs door tijdschrift Dance Europe werd uitgeroepen tot Danseres van het Jaar. In hun grote pas de deux komt de dans even echt van het scherm de kamer in."

  wo 23 dec Trouw ****, 2020

  "Kijken naar een balletgala is alsof je een greep doet uit een snoeptrommel. [...] De gedanste sneeuwvlokjes uit ‘Notenkraker’ zorgden voor kerstsferen.”

  ma 21 dec Volkskrant, 2020

  "Meerdere dansers wisten hun optreden boven de kale entourage van een stille zaal uit te tillen, waarbij Maia Makhateli met haar expressieve gezicht, Anna Tsygankova met haar loepzuivere techniek en Young Gyu Choi met zijn vurige energie het best op camera dansten.”

  ma 21 dec Theaterkrant, 2020

  "Het Nationale Ballet blijft trouw aan haar identiteit door nieuwe en al bewezen moderne choreografieën te brengen [...]. Maar ook de verstokte liefhebber van de klassiekers komen ze tegemoet. [...]. Zo’n ballet bij je thuis biedt zeker veel moois in deze gekke tijden."

  ma 21 dec Cultuurpers, 2020

  "Kun je thuis magie beleven zoals Het Nationale Ballet dat belooft met haar online stream van het Kerstgala? Als je de comments tijdens de stream moet geloven: ja."

Trailer Who Cares
Bekijk de trailer!
Onegin bij Het Nationale Ballet in seizoen 2016/2017
Trailer Chroma - Wayne McGregor

MUZIKALE BEGELEIDING

Het Balletorkest
o.l.v. Matthew Rowe

Het Balletorkest
Sinds de oprichting in 1965 is het orkest de trotse begeleidingspartner van Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater. De werkwijze is uniek in Nederland. Het Balletorkest, met Matthew Rowe als chef-dirigent, bestaat uit een vaste kern van 45 musici, waar nodig ondersteund door hooggekwalificeerde gastspelers. Dit geeft het orkest een uniek karakter: flexibel, dynamisch en van hoge kwaliteit. Het Balletorkest verbindt muziek en dans tot een betoverende ervaring: van klassiek ballet tot moderne dans, van muziekeducatie tot talentontwikkeling. Een optimale synthese tussen muziek en dans, dat is de missie van het orkest.

Het orkest beheerst een rijk repertoire, met daarbinnen een prominente plaats voor de parels uit de ballet-geschiedenis, zoals Tsjaikovski’s Notenkraker, de Sacre du Printemps van Stravinsky en Romeo en Julia van Prokofjev. Dit repertoire wordt steeds weer aangevuld met de beste werken van hedendaagse componisten, geselecteerd door de toonaangevende choreografen van vandaag. Daarmee bereikt het orkest dansliefhebbers en liefhebbers van balletmuziek, en tevens kinderen en jongeren. De educatieve projecten van het orkest wonnen meerdere (internationale) prijzen, zoals de Young Audiences Music Award in 2016 voor Creatures, een samenwerking met dansgezelschap ISH. 

Het Balletorkest

 

 

Krijg in deze prachtige video een uniek kijkje achter de schermen tijdens de voorbereidingen voor het Kerstgala.