Manoeuvre en Dancing Apart Together

Bekijk de online voorstelling

 

Beschikbaar 7 november t/m 5 december

Klik hierboven op de button ‘Ik wil toegang’ en vervolgens nog een keer om MANOEUVRE en werken uit Dancing Apart Together voor slechts €2,95 te kunnen zien. We vragen u om een eenmalige registratie. Dit duurt minder dan 1 minuut. Het betreft een nieuw account dat losstaat van het account dat u eventueel al heeft bij Nationale Opera & Ballet.

Let op: ververs deze pagina voor de zekerheid, nadat u betaling is afgerond!

Wilt u Het Nationale Ballet steunen? Meer geven mag altijd via de volgende button:

Steun ons

Betaling gelukt?

U kunt vanaf zaterdag 7 november 19.00 uur t/m zaterdag 5 december 23.59 uur genieten van MANOEUVRE en werken uit Dancing Apart Together. U kunt de online voorstelling op deze pagina bekijken, nadat u bent ingelogd.
Let op: ververs deze pagina voor de zekerheid, nadat u betaling is afgerond!

Staat uw vraag er niet tussen? Klik hier voor technische ondersteuning, voor overige vragen stuur een mail naar video.support@operaballet.nl of bel 020 6255 455. De kassa is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 18:00 uur en zaterdag, zondag en feestdagen van 12:00 tot 15:00 uur.

Dancing Apart Together - Trailer

MANOEUVRE EN DANCING APART TOGETHER

Van nieuwe stukken tot reeds beroemde meesterwerken en van solo's tot groepschoreografieën. In deze online voorstelling delen wij met u MANOEUVRE, de nieuwste en ontroerende choreografie van Juanjo Arqués, en ziet u niet eerder online vertoonde werken uit Dancing Apart TogetherDe stervende zwaan, Romanian Folk Dances, Kaddish, Reset, On the Nature of Daylight, Quasicrystal en L'autre côté: 

MANOEUVRE
De Spanjaard Juanjo Arqués krijgt opdrachten van toonaangevende internationale gezelschappen en is als ‘young creative associate’ verbonden aan Het Nationale Ballet. Voor zijn nieuwe werk MANOEUVRE gebruikt hij de bijzondere compositie 'Shaker Loops' van John Adams (Erasmusprijs 2019), waarin de componist golfbeweging in klank wist om te zetten. De golfbeweging in 'Shaker Loops' werkt door in het s-vormige decorontwerp dat Tatyana van Walsum ontwierp voor het nieuwe ballet.
MANOEUVRE wordt gedanst door zeven mannelijke dansers, waarmee het ballet de aandacht verlegt naar mannelijke sensitiviteit. Het creatieproces vertrekt vanuit de emotie en zoekt van daaruit naar vorm en beweging. Een weg die, zich slingerend tussen verschillende gemoedstoestanden, uitkomt bij een completer zelfbeeld.

De stervende zwaan
Mikhail Fokine creëerde De stervende zwaan in 1905 als gelegenheidswerk voor sterballerina Anna Pavlova, die het werk maarliefst 4000 keer danste in haar carrière. De aangrijpende fladderende bewegingen verbeelden niet alleen de strijd van de stervende vogel, maar hebben ook een meer symbolische waarde, die de kwetsbaarheid van ballet als kunstvorm en het leven in het algemeen vastlegt. 

Ted Brandsen - Romanian Folk Dances en Kaddish
Choreograaf en directeur van Het Nationale Ballet Ted Brandsen geeft met nieuwe korte choreografieën zijn creatieve reactie op deze tijd. Romanian Folk Dances en Kaddish zijn twee van de vier choreografieën die Ted Brandsen maakte voor Dancing Apart Together en waarmee hij deze voorstelling inspirerend geheel smeedde. 

Milena Sidorova - Reset
Milena Sidorova maakte als danser van Het Nationale Ballet al eerder heel eigen, uitgesproken werk voor New Moves en de Junior Company. Ook maakte ze tijdens de coronacrisis een digitaal ballet op muziek van de band Di-rect. Voor Dancing Apart Together maakt ze een nieuwe choreografie genaamd Reset.

David Dawson - On the Nature of Daylight
Op het programma staat ook On the Nature of Daylight van onze Associate Artist David Dawson. In deze creatie uit 2007 verkent Dawson de ware liefde. Het is iets waar we allemaal naar zoeken. Maar hoe vinden we onze ideale partner? Per toeval of maken we een actieve keuze? En wat gebeurt er als we gewoonweg niet de juiste persoon ontmoeten? Een stuk over het volstrekt gewone maar buitengewone mysterie van de liefde, gechoreografeerd op muziek van Max Richter, die balsem is voor de ziel.

Annabelle Lopez Ochoa - Quasicrystal
Annabelle Lopez Ochoa, choreografe van Last Resistance en Frida, maakt een nieuw werk voor 8 dansers, Quasicrystal op muziek van Henryk Gorecki. Thema is het verlangen naar contact, en de woede en het verzet dat zij voelt door het gebrek eraan.

L'autre côté
Danser en choreograaf Sedrig Verwoert creëerde voor Dancing Apart Together een nieuw werk: L'autre côté. De afgelopen jaren maakte hij verscheidene choreografieën waaronder Oyster (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten), The Ritual (Balletacademie Amsterdam), They/Them en N**** Swan (beide met Christian Yav). Voor They/Them won hij de BNG Bank Dansprijs 2019. In hetzelfde jaar ontving hij de Leo Spreksel Award en was hij artist-in-residence bij het Amsterdamse hedendaagse kunstcentrum De Appel. In het programma Dancing Diversity 2019 van Het Nationale Ballet was zijn choreografie The hard rocks will seem soft to us te zien. Hij werkte mee aan Beyoncé's visuele album Black is King.

 

 

Manoeuvre en Pas/Parts 2018 - trailer Back to Ballet - contemporary
Foto: Hans Gerritsen

Arqués’ choreografie is toegankelijk en verhalend

Theaterkrant over MANOEUVRE

MANOEUVRE

©Hans Gerritsen

Kaddish
©Hans Gerritsen

Bekijk meer online voorstellingen